Ηλίας Λογοθέτης πέθανε: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλίας Λογοθέτης πέθανε: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σε ηλικία 85 ετών

28.02.2024 | 18:30

Θρήνος στον κόσμο του θεάτρου, καθώς πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης. Η είδηση για τον θάνατο του ηθοποιού έγινε γνωστή μετά από ανάρτηση στο facebook του γιου του, Αλέξανδρου, ο οποίος έγραψε «So long blue eyes» («Αντίο μπλε μάτια»), σε μαύρο φόντο.

Αντίστοιχα και η σύζυγός του, ηθοποιός, Μαρία Ζαχαρή, με αναρτήσεις στο Facebook, σε μαύρο, πένθιμο φόντο έγραψε «Μετεβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου». Σχετική ανάρτηση έκανε και ο βαφτισιμιός του, Ηλίας Γεωργάκης. «”Έφυγε” ο Ηλίας Λογοθέτης. Ο μεγάλος Λευκαδίτης ηθοποιός, μία μεγάλη απώλεια για το θέατρο, την τέχνη και τη Λευκάδα. Η Λευκάδα οφείλει να τον τιμήσει έστω μετά θάνατον», γράφει.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο του Ηλία Λογοθέτη

Λίγο αργότερα, ανάρτηση στο facebook για τον θάνατο του Ηλία Λογοθέτη έκανε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. «Αντίο αγαπημένε μου σπουδαίε, Ηλία… πολυτάλαντε ηθοποιέ, πανέμορφε άνθρωπε, φιλόσοφε, φιλάνθρωπε, ποιητή, χιουμορίστα, γνήσιε δημοκράτη, αγωνιστή, οικογενειάρχη, σύντροφε… Δεν υπάρχουν λόγια για να σε περιγράψουν… Η φιλία μας τιμή για μένα και οι συνεργασίες μας από παλιά στο ραδιόφωνο, στην Επίδαυρο, στο θέατρο αξέχαστες… Καλό ταξίδι φίλτατε εκεί που πας και κουράγιο για τον Αλέξανδρο και την Μαρία σου». Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Ηλίας Λογοθέτης είχε υποβληθεί σε εγχείρηση κήλης στο νοσοκομείο της Λευκάδας.

Το βιογραφικό του σπουδαίου ηθοποιού

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1939. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου. Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία». Ο Ηλίας Λογοθέτης έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη». Είχε συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά. Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Ο Ηλίας Λογοθέτης είχε επιστρέψει πρόσφατα στην τηλεόραση, μετά από 13 χρόνια απουσίας, συμμετέχοντας στον τρίτο κύκλο του «Έτερος Εγώ», του Σωτήρη Τσαφούλια. Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

Exit mobile version