Κασσελάκης εταιρεία: Το σχόλιο της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης εταιρεία: Το σχόλιο της ΝΔ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κασσελάκης εταιρεία: Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρειών εκτός Ελλάδας, τονίζοντας πως εφόσον ο νόμος τον αφορά, θα τις πουλήσει

23.02.2024 | 15:06

Στο γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρείας, θέτοντας ζήτημα ασυμβίβαστου με την ιδιότητά του ως αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος, απαντά η Νέα Δημοκρατία.

«Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο ότι «σε κάθε περίπτωση, ο νόμος πάνω από όλους και όλα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στα social media παραδέχθηκε ότι όντως είναι ιδιοκτήτης εταιρειών εκτός Ελλάδας, τονίζοντας πως εφόσον ο νόμος τον αφορά, θα τις πουλήσει.

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες της αλλοδαπής απαγορεύεται οριζόντια ενώ προβλέπονται ποινές φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο έως 500.000 ευρω, όχι όμως και έκπτωση από το πολιτικό αξίωμα.

Μαρινάκης: Δεν εκπλήσσει κανέναν η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν

«Δεν εκπλήσσει κανέναν αυτή η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι λυπηρό για τον τόπο το ότι δεν μπορεί να έχει μία αξιόπιστη αντιπολίτευση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν θα μπορούσα να μην πω τη φράση “ο καθένας όπως έστρωσε θα κοιμηθεί”» σχολίασε πάντως ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, που δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καθώς διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο πράττεται από την κυβέρνηση.

«Ο κ. Ανδρουλάκης είχε δύο επιλογές: ή να μιλήσει με την κοινωνία ή να συμπεριφερθεί ως γραμματέας νεολαίας σε κεντροαριστερή παράταξη της δεκαετίας του 1980- 90. Προφασίστηκε δικαιολογίες, η ρητορική του μας θυμίζει ρητορική αμφιθεάτρου προηγούμενων δεκαετιών. Σίγουρα είναι καλύτερα από τα συνθήματα του παρελθόντος», είπε. Παράλληλα, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο δίνει 1 δισεκατομμύριο στα δημόσια πανεπιστήμια. Επίσης ανέφερε ότι όσα επικαλείται ο κ. Ανδρουλάκης προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και ασκεί στείρα αντιπολίτευση.«Η ακρίβεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με έκτακτα μέτρα, μόνιμες παρεμβάσεις και συνεχείς ελέγχους» Σχετικά με την ακρίβεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Δίνουμε μία μάχη καθημερινότητας, προχωρούμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις στην υγεία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η ακρίβεια, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τρεις τρόπους: με έκτακτα μέτρα για να μειωθούν οι συνέπειες όπως για παράδειγμά το βρεφικό γάλα, να γίνουν μόνιμες παρεμβάσεις και συνεχείς έλεγχοι».

Exit mobile version