Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρβιτσιώτης – παραίτηση: Ποιος θα αντικαταστήσει τον πρώην βουλευτή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης – παραίτηση: Ποιος θα αντικαταστήσει τον πρώην βουλευτή

Βαρβιτσιώτης - παραίτηση: Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος καταλαμβάνει την έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, πρώτος επιλαχών στον τομέα Β2 Δυτικής Αττικής είναι ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ και μετά την αποχώρηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μπαίνει στη Βουλή. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, 24 χρόνια μετά την πρώτη φορά που εκλέχθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τη θέση του στη Βουλή παίρνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ένας άνθρωπος με αυτοδιοικητική θητεία, ο οποίος είχε αποφασίσει να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή θέτοντας υποψηφιότητα με τη ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Ο 62χρονος Δημήτρης Καλογερόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Ρώμης και της Φλωρεντίας και επιστρέφοντας στην Ελλάδα άνοιξε και διατήρησε επί χρόνια τεχνικό γραφείο ασχολούμενος με την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Δυτικής Αθήνας, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα και καθηγητής του ΤΕΙ Πειραιά. Από το 1999 έως το 2002, διετέλεσε πρόεδρος της τοπικής ομάδας της Α.Ο. Αιγάλεω. Έπειτα διετέλεσε σύμβουλος στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας (ΕΠΣΑ) και αντιπρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ). Υπήρξε μέλος Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Η πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ασχολήθηκε πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση το 1992, όταν διορίστηκε νομάρχης Πρέβεζας, θέση που διατήρησε μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από την Κυβέρνηση Παπανδρέου. Έπειτα υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 και του 1998. Στις αυτοδιοικητικές του 2002, εκλέχθηκε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Μπιτούνη που υποστηρίχθηκε από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος υποστηρίχθηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το 2006, επανεκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο δήμαρχος Αιγάλεω, ως ανεξάρτητος. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, έθεσε και πάλι υποψηφιότητα ως επικεφαλής του συνδυασμού “Σύγχρονο Ανθρώπινο Αιγάλεω” που έλαβε την στήριξη της ΝΔ, αλλά ηττήθηκε από το μετέπειτα δήμαρχο Χρήστο Καρδαρά.

Κατά την διάρκεια της δημαρχείας του, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ). Το 2012, τοποθετήθηκε ως γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αντικαθιστώντας τον Ηλία Λιακόπουλο. Το 2014, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας (Συντονιστής) του Υπουργείου Εσωτερικών για την διαχείριση των αποβλήτων. Από το 2016, είναι Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις