Καρχαρίας έφαγε άνθρωπο: Φρικτό τέλος για 15χρονο

ΚΟΣΜΟΣ

Καρχαρίας έφαγε άνθρωπο: Φρικτό τέλος για 15χρονο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η Αυστραλία καταγράφει τις περισσότερες επιθέσεις καρχαριών από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις ΗΠΑ

28.12.2023 | 23:15

Τραγικό τέλος βρήκε ένα 15χρονο αγόρι από την επίθεση καρχαρία σε δημοφιλή παραλία της νότιας Αυστραλίας. Ο καρχαρίας επιτέθηκε στον έφηβο, έναν «ταλαντούχο σέρφερ», όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, μπροστά στα μάτια του έντρομου πατέρα του. Η Αυστραλία καταγράφει τις περισσότερες επιθέσεις καρχαριών από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις ΗΠΑ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το σαρκοβόρο κήτος έκοψε το πόδι του αγοριού, που ανασύρθηκε «σοβαρά τραυματισμένο» από την θάλασσα κοντά στην ακτή Έθελ του Εθνικού Πάρκου Ίνες της χερσονήσου Γιορκ της νότιας Αυστραλίας γύρω στις 13:30 τοπική ώρα.

Μάχη με τον καρχαρία

«Ο καρχαρίας άρπαξε το πόδι του κι ένας άλλος ντόπιος έτρεξε, ανέβηκε στη σανίδα του και κωπηλάτησε προς το μέρος του για να τον σώσει», ανέφερε κάτοικος της περιοχής σε τοπική εφημερίδα. «Ο καρχαρίας τους περιτριγύριζε καθώς ο τύπος ανέσυρε το αγόρι έξω απ’ το νερό. Υπήρχαν πολλά αίματα. Τον έβγαλε στην ακτή, αλλά νομίζω ότι ήταν πλέον πολύ αργά», πρόσθεσε.

Γιατροί και νοσηλευτές προσπάθησαν απεγνωσμένα να σώσουν τον έφηβο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Ο θάνατος του 15χρονου από την επίθεση του καρχαρία βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία. «Ήταν ένα αγόρι με τόσες προοπτικές. Θα έχει μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές όλων μας», έγραψε φίλος της οικογένειας του θύματος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ντόπιος ψαράς ανέφερε ότι στην περιοχή του κόλπου Μάριον του Εθνικού Πάρκου Ίνες συχνάζουν πολλοί μεγάλοι καρχαρίες.

Exit mobile version