Δολοφονία Νέα Φιλαδέλφεια – χούλιγκανς: Αποφυλακίζονται και οι 105 κρατούμενοι

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Νέα Φιλαδέλφεια – χούλιγκανς: Αποφυλακίζονται και οι 105 κρατούμενοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Δολοφονία Νέα Φιλαδέλφεια - χούλιγκανς: Αποφυλακίζονται και οι 105 κρατούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

22.12.2023 | 17:09

Αποφυλακίζονται και οι 105 κρατούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως τραγική κατάληξη το θανάσιμο τραυματισμό του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή. Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών απολογιών τους στην ανακρίτρια, καθώς δεν είχαν προκύψει στοιχεία που να τους συνδέουν άμεσα με τη δολοφονία Κατσουρή. Οι αιτήσεις τους έγιναν δεκτές και πλέον είναι όλοι ελεύθεροι. Οι ανακριτές τής υπόθεσης έκαναν δεκτές και τις τελευταίες αιτήσεις αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι τελευταίοι προσωρινά κρατούμενοι κατηγορούμενοι και έτσι πλέον είναι εκτός φυλακής τόσο οι 102 Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ όσο και οι τρεις συγκατηγορούμενοι τους, δύο Έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής.

Η διαδικασία των άρσεων της προσωρινής κράτησης ξεκίνησε πριν περίπου δέκα ημέρες οπότε και έγιναν δεκτές οι πρώτες 40 αιτήσεις κατηγορουμένων. Είχαν προηγηθεί συμπληρωματικές απολογίες κατηγορουμένων καθώς στην υπόθεση απαγγέλθηκε νέα κατηγορία για το αδίκημα της συμπλοκής με θανατηφόρο αποτέλεσμα καθώς και για επιμέρους πράξεις όσον αφορά το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Παράλληλα σύμφωνα με δελτίο Τύπου του συνηγόρου ενός εκ των Ελλήνων κατηγορουμένων Αλέξη Κούγια: «Οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απεβλήθη η “ΠΑΕ ΑΕΚ” από τη δικονομική θέση τού υποστηρικτή της κατηγορίας στην υπόθεση του αειμνήστου Μιχάλη Κατσουρή, αλλά ακόμη και για τις ζημιές, οι οποίες προκλήθηκαν στο στάδιο OPAP Arena και στα καταστήματα που στεγάζονται εκεί».

Ο συνήγορος με αφορμή την απόφαση αποβολή της ΑΕΚ δηλώνει ότι θα προβεί σε μηνύσεις σε βάρος συγκεκριμένων ΜΜΕ που «ειρωνεύονται τις επιστημονικές απόψεις εμού και των συνεργατών μου, υποστηρίζοντας ότι η δικηγόρος της ΑΕΚ σωστά δήλωσε παράσταση υποστηρίξεως της κατηγορίας υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ η δική μου άποψη ήταν ότι αυτό το αίτημα ήταν απαράδεκτο».

Exit mobile version