Οικονόμου για συγκεντρώσεις σε Νέο Ηράκλειο: Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για συγκεντρώσεις σε Νέο Ηράκλειο: Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Οικονόμου για συγκεντρώσεις σε Νέο Ηράκλειο: «Κινητικότητα στους χώρους των αντιεξουσιαστών»

01.11.2023 | 16:59

«Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση. Παρακολουθούμε εδώ και καιρό μια κινητικότητα. Η αστοχία του καλοκαιριού δεν πρόκειται να επαναληφθεί» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Ο υπουργός προέβη στις παραπάνω δηλώσεις με αφορμή τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, φρουρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αντίστοιχη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στην Πάτρα. Όπως είπε ο κος Οικονόμου, εκτός από τη σύλληψη 21 Ιταλών ακροδεξιών χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” που ταξίδεψαν στη χώρα μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για την σημερινή συγκέντρωση, «αντίστοιχες συλλήψεις έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, Ελλήνων που προγραμμάτιζαν να κατεβούν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση».

«Κινητικότητα στους χώρους των αντιεξουσιαστών»

Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι ήδη από το φθινόπωρο η αστυνομία έχει παρατηρήσει κινητικότητα στους χώρους των αντιεξουσιαστών που πυροδοτείται και από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και από διάφορες διαδικασίες σε εξέλιξη στην Αθήνα όπως η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια.

Ανακοίνωσε επίσης ότι «τον τελευταίο μήνα η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 1.300 συλλήψεις που αφορούν τη νεανική παραβατικότητα» ενώ είπε ότι «γίνονται έλεγχοι σε μέρη που μαζεύεται η νεολαία και περιπολίες σε καθημερινή βάση στην Κηφισιά και σε όλο τον άξονα στα βόρεια προάστια που καταγράφονται περιστατικά βίας».

Για τις καταλήψεις των αντιεξουσιαστών

Όταν ρωτήθηκε για τις καταλήψεις των αντιεξουσιαστών ο κ Οικονόμου είπε ότι αστυνομία έχει εκκενώσει πολλές από αυτές, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση δεν θα συμβιβαστεί και δεν θα ανεχθεί την ανομία αλλά η αστυνομία επιχειρεί στα πλαίσια που ορίζει το Σύνταγμα και οι νομοί».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξανά στα θρανία από 29 Απριλίου – Οι ημερομηνίες για τη λήξη μαθημάτων, τις ενδοσχολικές και τις Πανελλαδικές εξετάσεις 01.11.2023 | 16:59
Συντονιστικό σχέδιο μάχης κατά των πυρκαγιών στην Κεντρική Μακεδονία – Διπλασιάζονται drones και εθελοντές, αυξάνονται τα κονδύλια πρόληψης 01.11.2023 | 16:59
Καθαρισμός οικοπέδων: Τι ισχύει, ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα 01.11.2023 | 16:59
Σε ισχύ η νέα πρόσκληση 1Γ/2025 του ΑΣΕΠ – Ξεκινά η διαδικασία κατάταξης υποψηφίων από τον γραπτό διαγωνισμό 01.11.2023 | 16:59
Ξεκινά το Market Place του Youth Pass – Επιπλέον εκπτώσεις και προνόμια για τους νέους 01.11.2023 | 16:59
Ζαχαράκη: 10.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών και ψηφιακή ενίσχυση ενόψει Πανελλαδικών 01.11.2023 | 16:59
Νέα ψηφιακή επιχορήγηση για ΜμΕ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα vouchers 630€ – 1.600€ 01.11.2023 | 16:59
Τι να κάνετε αν σας κλέψουν το κινητό: Ο πλήρης οδηγός για προστασία δεδομένων και αριθμών 01.11.2023 | 16:59
Exit mobile version