Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: Η ΝΔ ανεβάζει τα ποσοστά της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: Η ΝΔ ανεβάζει τα ποσοστά της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: Πέφτει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, κέρδη για ΠΑΣΟΚ

31.10.2023 | 21:06

Διαφορά 21,5 μονάδων και άνοδο για τη ΝΔ,όπως και για το ΠΑΣΟΚ που παραμένει ωστόσο τρίτο και πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Η δημοσκόπηση που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της Pulse Γιώργος Αράπογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη, διεξήχθη από την Πέμπτη 26/10 μετά την συνεδρίαση του ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 30/10. Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης, η ΝΔ παραμένει αδιαφιλονίκητη πρώτη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει σε πτωτική πορεία από την οποία ωφελούνται κυρίως το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΚΕ.

Pulse: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ ανεβάζει τα ποσοστά της από 32,5% της προηγούμενες μέτρησης στο 33,5% σήμερα, καταγράφοντας μια διαφορά 18,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που χάνει δύο μονάδες και πέφτει από το 17% στο 15%. Τουναντίον, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 12% (από 10,5%) εισπράττοντας μέρος της φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το (ανεβασμένο) ΚΚΕ στο 8,5% (από 7,5%), η Ελληνική Λύση με 4,5% και από 3% εισπράττουν Σπαρτιάτες και Νίκη.

Pulse: Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου με υποθετικό σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, της Pulse, η ΝΔ διευρύνει την διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 21,5 μονάδες. Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17% και το ΠΑΣΟΚ 13,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 5,5%, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη με ποσοστό από 3,5% και Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡα25 από 3%.

Pulse: Αρνητικοί σχεδόν 6 στους 10 στις πρωτοβουλίες Κασσελάκη

Αρνητικά αξιολογεί η πλειοψηφία των πολιτών τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη. Ειδικότερα σχεδόν 6 στους 10 (ποσοστό 58%) απαντά αρνητικά, έναντι 25% που απαντά ότι τις αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά. Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε σχέση με τις εξελίξεις στο κόμμα. Το 34% τις αντιμετωπίζουν αδιάφορα, το 25% με προβληματισμο, το 17% ουδέτερα έναντι μόλις 15% που απαντά «με ενδιαφέρον» και 5% που απαντά «με ικανοποίηση».

Το ΠΑΣΟΚ θα βγει ωφελημένο από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά το 31% των ερωτηθέντων, έναντι 23% που απαντά η ΝΔ, 15% που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και 9% που απαντά το ΚΚΕ.

Pulse: Πιθανή η δημιουργία νέου κόμματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ λέει το 53%

Επιπλέον, το 53% εκτιμά ότι είναι πιθανή η δημιουργία νέου κομματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ (19% πολύ πιθανό, 34% αρκετά) ενώ το 16% λέει μετρίως πιθανό.

Exit mobile version