Γκιουλέρ για Ελλάδα: Κάνουμε το καλύτερο για να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα

ΚΟΣΜΟΣ

Γκιουλέρ για Ελλάδα: Κάνουμε το καλύτερο για να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γκιουλέρ για Ελλάδα:«Μας έχει προσκαλέσει και αυτός και θα αποδεχθούμε την πρόσκληση αυτή» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

29.09.2023 | 12:17

Για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας μετά και τις δύο συναντήσεις που είχαν τους τελευταίους μήνες Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε εκπομπή του CNN Turk, το βράδυ της Πέμπτης, ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, σύμφωνα με τον οποίο ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, θέλει να επισκεφθεί την γείτονα. «Κάνουμε το καλύτερο για να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα που έχει αναπτυχθεί πρόσφατα με τον γείτονά μας, την Ελλάδα. Ο πρόεδρός μας συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματά μας μπορούν να επιλυθούν στο πλαίσιο των καλών σχέσεων, της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου» είπε αρχικά ο κ. Γκιουλέρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναφέρθηκε και στην έναρξη του διαλόγου για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης λέγοντας ότι «ασφαλώς και θα ξεκινήσουν». Πρόσθεσε, δε, ότι «ο κ. Δένδιας θέλει να έρθει στην Τουρκία, θα τον φιλοξενήσουμε, θέλει να δει τις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς. Θα του δείξουμε το έργο που έχουμε κάνει στην σεισμόπληκτη περιοχή». Όπως είπε, μάλιστα, «μας έχει προσκαλέσει και αυτός και θα αποδεχθούμε την πρόσκληση αυτή». Ο Γιασάρ Γκιουλέρ ρωτήθηκε και για την προμήθεια F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και σχολίασε ότι «δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το δικό μας “ναι” για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ». «Δεν είναι σωστό να συσχετίζεται το θέμα αυτό με την ένταξη της Σουηδίας. Οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη και συγκεκριμένες εξελίξεις το προσεχές διάστημα» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Exit mobile version