Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καταγγελία Κασσελάκη: Απάντηση πηγών του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Κασσελάκη: Απάντηση πηγών του ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία Κασσελάκη: Δεν δικαιολογείται τέτοια αντίδραση -Πήγαν να ψηφίσουν 500 άτομα, χωρίς να είναι μέλη

Απάντηση στην καταγγελία Κασσελάκη πως οι εφορευτικές δεν βρίσκουν τα νέα μέλη και αυτά αποχωρούν από τα εκλογικά κέντρα χωρίς να ψηφίσουν έδωσαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ζήτημα που να δικαιολογεί αυτήν την αντίδραση. Μάλιστα πρόσθεσαν πως στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπάρχουν αντιπρόσωποι και των δύο υποψηφίων. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου περίπου 550 παλιά μέλη βρίσκονταν εκτός καταλόγων. Πρόκειται για μέλη που δεν ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Τελικά έγινε η διασταύρωση των στοιχείων και ψήφισαν. Επιπλέον περίπου 500 άτομα ζητούσαν να ψηφίσουν, ενώ δεν ήταν μέλη και δεν είχαν ψηφίσει ούτε την προηγούμενη Κυριακή.

Οι εμπλοκές που παρατηρούνται στην διαδικασία κομματικές πηγές αναφέρουν οτι πρόκειται για ελάχιστα μέλη που τις περισσότερες φορές είναι μέσα στη λίστα του ταμπλετ αλλά επειδή γίνεται λάθος αναζήτηση από τους χειριστές δεν τους εντοπίζουν αμέσως.

Παράλληλα σημειώνουν πως στις 93.000 ψηφίσαντες οι 7.000 ήταν παλιά μέλη που δεν είχαν ψηφίσει στον Α’ γύρο. Στις 18:15 στους 100.000 συμμετοχή 7.000 περισσότεροι από τον πρώτο γύρο, ενώ η ΚΕΦΕ δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα απά τα εκλογικά τμήματα και τακτοποίησε 455 περιπτώσεις που κατάφεραν να ψηφίσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις