Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

02

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φιντάν για Ελλάδα: “Υπάρχει βούληση να λυθούν τα προβλήματα”
ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν για Ελλάδα: “Υπάρχει βούληση να λυθούν τα προβλήματα”

Φιντάν για Ελλάδα:"Η ελληνική πλευρά προσεγγίζει το θέμα με πολύ εποικοδομητικό και καλοπροαίρετο τρόπο" είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών

Μετά την ολοκλήρωση της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε με δημοσιογράφους και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο Χακάν Φιντάν μίλησε σε Τούρκους δημοσιογράφους στο λεγόμενο “Σπίτι της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης της ηρεμίας και της ειρήνης. “Η Τουρκία βρέθηκε στο επίκεντρο της διπλωματικής κινητικότητας. Η Τουρκία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στα θέματα “Ειρήνη, ευημερία, ανάπτυξη και βιωσιμότητα για όλους”, που ήταν το θέμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης”, ανέφερε ο κ. Φιντάν και πρόσθεσε: “Υπάρχει βούληση να λυθούν τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, και την καλή θέληση”.

“Υπάρχουν τομείς συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η αποτροπή κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο, η προώθηση των οικονομικών δυνατοτήτων μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως με επίκεντρο το Αιγαίο Πέλαγος, η αύξηση των επαφών μεταξύ των δύο χωρών και με κοινές δραστηριότητες. Συζήτησα εντατικά αυτά τα θέματα με τον αξιότιμο συνάδελφό μου”, συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Και κατέληξε: “Συζητούμε τι μπορούν να κάνουν και οι δύο πλευρές για να αυξήσουν, να προωθήσουν και να διαφοροποιήσουν τη θετική ατζέντα. Από τώρα βλέπουμε ότι η ελληνική πλευρά προσεγγίζει το θέμα με πολύ εποικοδομητικό και καλοπροαίρετο τρόπο. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή η προσέγγιση θα παράγει πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες. Νομίζω ότι θα δούμε τη συγκεκριμένη μορφή της δουλειάς μας κατά την επίσκεψη του Προέδρου μας στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο”.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις