Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ο δήμος Αθηναίων ψηφιοποιεί 400.000 οικοδομικές άδειες των τελευταίων 58 ετών
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο δήμος Αθηναίων ψηφιοποιεί 400.000 οικοδομικές άδειες των τελευταίων 58 ετών

Το 2024 θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% των οικοδομικών αδειών

Ο δήμος Αθηναίων προχωρά άμεσα στην ψηφιοποίηση 400.000 οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί σε μια περίοδο 58 ετών σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Ειδικότερα, οι οικοδομικές άδειες, οι οποίες σήμερα είναι είτε σε έντυπη μορφή είτε σε μικροφίλμ, καλύπτουν το χρονικό διάστημα 1960-2018. Ο αριθμός των ενδιαφερομένων για χορήγηση αντιγράφων ξεπερνά τους 120.000 ετησίως, ενώ ο μέσος χρόνος αναμονής σήμερα φτάνει ακόμη και τον ένα μήνα. Με την ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών οι πολίτες θα γλυτώνουν την ταλαιπωρία, γιατί η χορήγησή τους θα γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι έτοιμη η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας οι δημότες θα μπορούν να αντλούν τα ψηφιακά αρχεία τους.

Το 2024 θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% των οικοδομικών αδειών

Μέχρι σήμερα έχουν ψηφιοποιηθεί τα στελέχη των οικοδομικών αδειών της χρονικής περιόδου 1981-2018, ενώ η ψηφιοποίηση θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, με την ένταξη και των ετών 1960-1980. Με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, θα ακολουθήσει η ψηφιοποίηση του συνόλου των φακέλων των οικοδομικών αδειών. Αυτό σημαίνει ότι θα ψηφιοποιηθεί το σύνολο των αρχείων που περιέχεται στους φακέλους:

Τοπογραφικά,

Διαγράμματα Κάλυψης,

Κατόψεις,

Τομές,

Όψεις,

Τεχνικές Εκθέσεις,

Ξυλότυποι

Θεμελιώσεις

Η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Σχεδιασμός, υλοποίηση, θέση και υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας του ενιαίου ψηφιακού χάρτη και του εθνικού μητρώου υποδομών», του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με φορέα διαχείρισης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις