Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Περιπολικό περνά μέσα από φωτιά: Ανατριχιαστικό βίντεο από κάμερα αστυνομικού
ΚΟΣΜΟΣ

Περιπολικό περνά μέσα από φωτιά: Ανατριχιαστικό βίντεο από κάμερα αστυνομικού

Περιπολικό περνά μέσα από φωτιά: «Δεν θέλω να πεθάνω εδώ μέσα»

Συγκλονιστικά πλάνα από κάμερα αστυνομικού κάνουν τον γύρο του κόσμου από τη διαδρομή του μέσα από μιά μεγάλη πυρκαγιά .Το βίντεο καταγράφηκε κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου ένας αστυνόμος φωνάζει: «δεν θέλω να πεθάνω εδώ μέσα»,καθώς φεύγει από την περιοχή, διασχίζοντας τις φλόγες. Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Spokane, καταγράφει τον Brittan Morgan να οδηγεί μέσα σε μια δασική κόλαση και να προειδοποιεί τους κατοίκους να βγουν έξω. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 18 Αυγούστου και μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου έχει οδηγήσει στο θάνατο έναν άνθρωπο.

Δεν ήξερε ότι η κάμερά του ήταν ανοιχτή

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ο αστυνομικός δεν συνειδητοποίησε ότι η κάμερά του ήταν ακόμη ενεργοποιημένη όταν πέρασε μέσα από τις φλόγες. «Σαφώς, δεν είναι σίγουρος για το πώς θα τελείωνε, αλλά η αποφασιστικότητά του να ξεφύγει από τις φλόγες είναι εμφανής», έγραψε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Spokane στο Facebook.

«Οδηγώντας μέσα από την κόλαση επί της γης»

Το βίντεο που χαρακτηρίστηκε από την υπηρεσία ως «Driving Through Hell on Earth», «Οδηγώντας μέσα από την κόλαση επί της γης»)- έχει συγκεντρώσει 22.000 προβολές στο διαδίκτυο και δεκάδες σχόλια από σοκαρισμένους θεατές. Στο οκτάλεπτο βίντεο, το οποίο κόπηκε από την υπηρεσία για λόγους χρόνου και ακατάλληλης γλώσσας, ο αστυνόμος φαίνεται να μιλάει με έναν άνδρα που προσπαθούσε να σώσει το άλογό του. Το άγνωστο άτομο αρνείται να εγκαταλείψει την ιδιοκτησία και ο αστυνομός επιβεβαιώνει ότι ο άνδρας έχει τουλάχιστον μια βόλτα για να φύγει πριν εγκαταλείψει ο ίδιος το σημείο.

Στη συνέχεια κατευθύνεται πίσω προς το όχημά του, μπαίνει μέσα και φεύγει. Σε κάποιο σημείο, φαίνεται να οδηγεί πίσω από ένα άλλο αυτοκίνητο και να προτρέπει το άλλο όχημα να κινηθεί πιο γρήγορα, καθώς οδηγούνται κατευθείαν μέσα στις φλόγες. Ο καπνός εμποδίζει εντελώς την ορατότητα και η φωτιά φαίνεται να βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από την πόρτα του οδηγού. Αρκετά λεπτά αργότερα, ο βοηθός συναντά έναν άνδρα που προσπαθεί να οδηγήσει προς την κατεύθυνση από την οποία ερχόταν, γεγονός που προκαλεί έντονη αντίδραση. «Κατευθύνεται προς τα εμάς, φίλε, ήμουν ακριβώς εκεί», λέει.

«Αν δεν θέλεις να πεθάνεις, βιάσου και φύγε»

«Αν δεν θέλεις να πεθάνεις, βιάσου και φύγε», φωνάζει ο αστυνόμος στον οδηγό του φορτηγού. Στη συνέχεια, το βίντεο μεταπηδά αρκετά λεπτά μπροστά και δείχνει τον αστυνόμο να συναντά και πάλι τον άνδρα από την αρχή του βίντεο. Ο άνδρας είχε μπει στο όχημά του και είχε διαφύγει από την αρχική σκηνή. «Σ’ ευχαριστώ, αδελφέ, ανησυχούσα τόσο πολύ για σένα», του είπε ο αστυνομικός.

Ο άγνωστος άνδρας φαίνεται να κλαίει καθώς τον πλησιάζει ο αστυνομικός. «Ξέρω ότι πιθανότατα είσαι λυπημένος για το άλογό σου αυτή τη στιγμή, αλλά χαίρομαι που είσαι ζωντανός», είπε στον άνδρα. Η καταστροφική πυρκαγιά έχει έκτοτε επιβεβαιωθεί ότι προκλήθηκε από άνθρωπο. Συνολικά, η πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 11.000 στρέμματα γης κοντά στο Ελκ της Ουάσινγκτον. Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, έχει κάψει 126 σπίτια και 258 κτίσματα. Η πυρκαγιά έχει πλέον περιοριστεί κατά 90% και 213 άτομα προσωπικό εξακολουθούν να εργάζονται για τον πλήρη περιορισμό της πυρκαγιάς, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις