Ζαχαράκη στον ΣΚΑΪ: Μέσα στο 2024 εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη στον ΣΚΑΪ: Μέσα στο 2024 εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«έλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα για την εναρμόνιση της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής. Αυτή η επέκταση του επιδόματος έρχεται να συνδεθεί με τη συνολική στρατηγική του υπουργείου»

03.09.2023 | 10:25

«Με την ίδρυση του υπουργείου Οικογένειας, ο Κ. Μητσοτάκης βάζει την πρόνοια στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. 

Η κ. Ζαχαράκη προανήγγειλε ότι «μέσα στο 2024 θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια» και επισήμανε ότι «ένα άτομο με αναπηρία θέλει κυρίως πρόσβαση στην εργασία. Αυτό θα στοχεύσουμε να αυξήσουμε».

Παράλληλα, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς – όπως υπογράμμισε- «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά».

Αναφερόμενη στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες, η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα για την εναρμόνιση της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής. Αυτή η επέκταση του επιδόματος έρχεται να συνδεθεί με τη συνολική στρατηγική του υπουργείου»

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα για Χαλάρωση και Έμπνευση με τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Βιβλία από το Online Βιβλιοπωλείο Πατάκη 03.09.2023 | 10:25
Γυναικεία Παπούτσια με Στυλ, Άνεση και Ποιότητα 03.09.2023 | 10:25
Σπουδές Ψυχολογίας με Προοπτική στο Dei College 03.09.2023 | 10:25
«Να καλέσουμε τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, τον ΛΕΞ και τον Μιθριδάτη» στο φεστιβάλ της Νεολαίας, πρότεινε σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 03.09.2023 | 10:25
Μπισμπίκης: Κατεβαίνοντας σε πορείες “εξοφλώ” το γραμμάτιο της συνείδησής μου – Θα ήθελα να είμαι στην πορεία προς τη Γάζα 03.09.2023 | 10:25
Κασσελάκης για ΣΥΡΙΖΑ: “Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον ξεπερνούσε” 03.09.2023 | 10:25
Ο Γιώργος Χρανιώτης στην αποστολή προς τη Γάζα –«Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία» 03.09.2023 | 10:25
Η περιγραφή του Νίκου Παππά στην ανθρωπιστική πορεία προς τη Γάζα: «Όταν αντισταθήκαμε, άρχισε το ξύλο – Δεν μας έφαγε τα σωθικά ο φόβος» 03.09.2023 | 10:25
Exit mobile version