Αλεξανδρούπολη φωτιά τώρα: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής

ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη φωτιά τώρα: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αλεξανδρούπολη φωτιά τώρα: Οι κάτοικοι στους οικισμούς Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό της Αλεξανδρούπολης καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμοτητα για πιθανή εκκένωση

19.08.2023 | 13:14

Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη εστάλη στους κατοίκους στους οικισμούς Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση είναι 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός. Στο μεταξύ, κλείνει αυτή την στιγμή η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης λόγω των πυκνών καπνών από την μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας.

Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη, θα διεξάγεται από την εθνική οδό Φερών-Αλεξανδρούπολης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα για τους οδηγούς. Από το πρωί επιχειρούν και πυροσβεστικά αεροπλάνα, παράλληλα με την συνεχή ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νομό και την Ροδόπη.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές τροποποιήσεις αναφέρει:

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕγνατίαΟδόΚήπων – Αλεξανδρούπολης. Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης. Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Exit mobile version