Βαξεβάνης – ΕΣΗΕΑ: Τι συμβαίνει με την εφημερίδα Documento;

ΕΛΛΑΔΑ

Βαξεβάνης – ΕΣΗΕΑ: Τι συμβαίνει με την εφημερίδα Documento;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βαξεβάνης - ΕΣΗΕΑ: Ο Κώστας Βαξεβάνης κάνει λόγο για μεθοδεύσεις της ΕΣΗΕΑ, χαρακτηρίζοντας την πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών υπεύθυνη για το μέλλον της εφημερίδας Documento

08.06.2023 | 15:25

Ο Κώστας Βαξεβάνης έστειλε χθες προσωπική επιστολή στην Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και, όπως γράφει, την καθιστά προσωπικά υπεύθυνη για το μέλλον της εφημερίδας Documento. Ολα ξεκίνησαν όπως φαίνεται, με την απόλυση μιας δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο εκδότης της εφημερίδας στην επιστολή του, “κάνουν θέμα μια νόμιμη καταγγελία σύμβασης εργαζόμενου, η οποία μάλιστα δεν γίνεται στο πλαίσιο περικοπών, αλλά αντικαθίσταται από άλλον εργαζόμενο”. Η απόλυση για την οποία γίνεται λόγος είναι της Αφροδίτης Ερμίδη, συντάκτριας από το πολιτιστικό ρεπορτάζ.

Χωρίς καν να τον ρωτήσουν, προσθέτει, τον κατηγορούν για μη αποδεκτή απόλυση. Και καταλήγει ο Κώστας Βαξεβάνης: “Σκοπός τους είναι να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να διοικώ την εταιρεία μου, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να αποδεχτώ”. Και τους αποδίδει την ευθύνη για το “τέλος” όπως, γράφει, χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για το κλείσιμο της εφημερίδας που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος με το όνομα χρήστη e-tetRadio.gr, ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε σε ανάρτησή του. “Είχα έναν σοφό πατέρα ο οποίος ελεγε: “καλύτερα να σε φάνε λιοντάρια από το να σε γρατζουνάνε μαϊμούδες και κοριοί”. Αναφορά που ερμηνεύθηκε ως προάγγελος του κλεισίματος της εφημερίδας. Οι πληροφορίες για το μέλλον της εφημερίδας είναι συγκεχυμένες, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι η εφημερίδα μετράει ημέρες, αλλά επισήμως δεν έχει γίνει τέτοια αναγγελία από τον εκδότη της εφημερίδας.

Η ανάρτηση της Αφροδίτης Ερμείδη

Η δημοσιογράφος Αφροδίτη Ερμείδη που απομακρύνθηκε- με απόφαση του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη όπως σημειώνει η ίδια- από την εφημερίδα, έγραψε στο Facebook:

Αυτό είναι το τελευταίο θέμα που έκανα στο Docville του Documento. Μετά από 6.5 χρόνια κλείνει αυτό το κεφάλαιο (έπειτα από απόφαση του εκδότη) για μένα.

Ήταν σίγουρα ένα σχολείο τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνεργαστήκαμε και με ανέχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια!

Exit mobile version