Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Όχι αντίο! Στο επανιδείν στη θέση του προπονητή Ζλάταν!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όχι αντίο! Στο επανιδείν στη θέση του προπονητή Ζλάταν!

Την ημέρα που θέλησε ο Ιμπραΐμοβιτς να πει το «αντίο», ο καιρός ήταν βροχερός! Ο ουρανός έδειχνε και ήταν δακρυσμένος! «Ακόμη και οι θεοί του ποδοσφαίρου κλαίνε»!

Το ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς υπήρξε ένας από τους δυνατούς παίκτες του ποδοσφαίρου δεν το αμφισβητεί κανείς! Όπως δεν μπορεί να πει κάποιος πως ο διεθνής Σουηδός άσος δεν ήξερε και δεν γνωρίζει πολλά καντάρια μπάλας. Στην ιστορία θα μείνουν τα γκολ που με εντυπωσιακό τρόπο έχει σημειώσει και που δεν είναι λίγα! Για πολλά χρόνια ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είχε γίνει «ο φόβος και ο τρόμος» όλων των τερματοφυλάκων! Μάλιστα όταν η ομάδα του κέρδιζε φάουλ έξω από την περιοχή ή κάπου γύρω από αυτή, ο αντίπαλος τερματοφύλακας για να περιορίσει το… πεδίο δράσης, την… ορατότητα του Ιμπραΐμοβιτς, τοποθετούσε, έστηνε το τείχος με πάνω από 4 παίκτες, ενώ ο…ξ απλωμένος δεν ήταν ένας αλλά δυο!! Με τον τρόπο αυτόν περιόριζε τις πιθανότητες επιτυχίας γκολ στον Ζλάταν. Παρ’ όλα αυτά ο Σουηδός διεθνής άσος έβρισκε πάντα τον τρόπο να…περνάει την μπάλα από την… τρύπα της βελόνας και να καταλήγει φυσικά στα δίκτυα της εστίας του εμβρόντητου και ανήμπορου να επέμβει τερματοφύλακα! Εκεί που ο Ιμπραΐμοβιτς έδινε… ρέστα ήταν στα πέναλτυ και στον τρόπο με τον οποίο τα…εκτελούσε! Και είναι κάτι που ουδείς θα ξεχάσει!

Πριν λίγες ημέρες εκατομμύρια φίλαθλοι όχι μόνο στο Μιλάνο στην Ιταλία, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη διάβασαν το «gudbye» που έγραψε ο Σουηδός. Ήταν ο τρόπος που επιχείρησε ο θρύλος του ποδοσφαίρου να αποχαιρετήσει τον κόσμο! Το ημερολόγιο έγραφε «Κυριακή 05 Ιουνίου 2023» και ο Ιμπραΐμοβιτς που… βάδιζε στα 41 του, θέλησε να… κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Μάλιστα, όταν έφθασε η στιγμή με δάκρυα στα μάτια, πήρε το μικρόφωνο του Μεάτσα και το ανακοίνωσε στους φιλάθλους. «Ήρθε η ώρα να πω αντίο στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο σε εσένα. Υπάρχουν πάρα πολλά συναισθήματα τώρα. Είπα στον εαυτό μου αρκετά. Όλοι οι παίκτες ονειρεύονται και φυσικά θέλουν να τελειώσουν την καριέρα τους στον αγωνιστικό χώρο. Δυστυχώς εγώ δεν μπόρεσα…»! Δήλωσε ο ίδιος καταχειροκροτούμενος από τις χιλιάδες των θεατών που όρθιοι τον επευφημούσαν, μετά τη νίκη των συμπαικτών του επί της Βερόνα με 3-1, για την 38η και τελευταία αγωνιστική. Βέβαια υπήρχαν και οι φίλοι-οπαδοί της Βερόνας, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον Ίμπρα και ο ίδιος τους απάντησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο λέγοντας: «Συνεχίστε να γιουχάρετε, ότι με βλέπετε είναι η μεγαλύτερη στιγμή της σεζόν σας»!

Ο Ζλάταν αναφέρθηκε και στην οικογένεια του. Τόνισε μάλιστα πως, «ούτε η οικογένεια μου δεν το ήξερε, ότι θα κρεμάσω τα ποδοσφαιρικά μου. Ήθελα να το μάθουν όλοι την ίδια στιγμή…»! Για τον εαυτό του υποστήριξε ότι «τα συναισθήματα μου ήταν πολύ δυνατά. Ένιωθα σαν ζόμπι. Είναι γεγονός. Το ποδόσφαιρο με έκανε άνθρωπο. Με σύστησε στον κόσμο, ο οποίος ποτέ δεν θα με γνώριζε…»! Από την πλευρά του ο προπονητής της Μίλαν, ο Στέφανο Πιόλι τόνισε μιλώντας στο τηλεόραση και στο κανάλι της ομάδας του: «Μπορούμε μόνο να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχει κάνει για εμάς. Και είναι λυπηρό που ένας τέτοιος πρωταθλητής δεν παίζει πλέον ποδόσφαιρο». Θα πρέπει να σημειώσω πως ο «Ιμπρα» στους δυο αγωνιστικούς κύκλους με τα χρώματα της Μίλαν έπαιξε σε περισσότερα από 163 παιχνίδια και πέτυχε 93 γκολ! Στην μεγάλη, στην πολύ σπουδαία καριέρα του ο Ιμπραΐμοβιτς φόρεσε κατά καιρούς τις φανέλες του Άγιαξ, της Γιουβέντους, της Μπαρτσελόνα, της Ίντερ και της Παρί Σεν Ζερμέν. Με την φανέλα της Εθνικής Σουηδίας, ο Ζλάταν έπαιξε 122 φορές και πέτυχε 62 τέρματα!

ναι αλήθεια. Την ημέρα που θέλησε ο Ιμπραΐμοβιτς να πει το «αντίο», ο καιρός ήταν βροχερός! Ο ουρανός έδειχνε και ήταν δακρυσμένος! «Ακόμη και οι θεοί του ποδοσφαίρου κλαίνε»! Γεγονός είναι πως με την «αποχώρηση» του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, το ποδόσφαιρο μας έγινε ποιο φτωχό!  Όχι όμως «αντίο»! Στο επανιδείν Ζλάταν. Στο επανιδείν, στη θέση του προπονητή!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις