Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εξοχικό – καθαριότητα: Χρήσιμα tips για να το ετοιμάσουμε
PLUS

Εξοχικό – καθαριότητα: Χρήσιμα tips για να το ετοιμάσουμε

Εξοχικό - καθαριότητα: Πώς θα προετοιμάσω το χώρο μου για φέτος το καλοκαίρι

Βουνό ή θάλασσα; Ανεξάρτητα από τον προορισμό που θα επιλέξετε για να περάσετε τις ξέγνοιαστες μέρες του καλοκαιριού, το εξοχικό έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Για πολλούς είναι το «σπίτι μακριά από το σπίτι», για αυτό και αξίζει να το φροντίζουμε ακριβώς όπως και την βασική μας κατοικία για να μας φιλοξενεί και για να μπορούμε να ζήσουμε άνετα και εύκολα σε αυτό.

Φυσικά, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε όμορφα το καλοκαίρι μας είναι να φροντίσουμε τους χώρους του εξοχικού, ξεκινώντας από τις δουλειές καθαριότητας, που μπορεί να περιλαμβάνουν από το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα των χώρων έως και την αλλαγή σε σεντόνια, το ξεσκόνισμα και φυσικά την οργάνωση των αντικειμένων σε δωμάτια και τυχόν αποθήκες.

Καθαρό εξοχικό σε 6 βήματα

Μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να τα καταφέρετε, περιλαμβάνουν:

1. Καθαρίστε όλο το εξοχικό, όχι ένα δωμάτιο την φορά

Ο καθαρισμός είναι πολύ πιο αποτελεσματικός εάν επιλέξετε μία εργασία (ξεσκόνισμα, σκούπισμα) και κάνετε την ίδια εργασία σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, αντί να καθαρίσετε την κουζίνα, τα μπάνια και μετά τα υπνοδωμάτια. Αν το κάνετε με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε έναν ατελείωτο κύκλο καθαρισμού, ξεκινώντας την ίδια εργασία ξανά και ξανά.

2. Συγκεντρώστε όλα τα εργαλεία καθαρισμού

Είτε πρόκειται για κουβά και σφουγγαρίστρα είτε για την σκούπα σας, το να έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να καθαρίσετε τους χώρους σας διευκολύνει πολύ την ολοκλήρωση κάθε δουλειάς.

Δεν θα χάνετε χρόνο ψάχνοντας για εργαλεία ενώ καθαρίζετε και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συλλογή τους πριν να ξεκινήσετε τον καθαρισμό στο επόμενο δωμάτιο.

3. Καθαρίστε την ακαταστασία

Πριν καν αρχίσετε να καθαρίζετε, πηγαίνετε από δωμάτιο σε δωμάτιο και μαζέψτε την ακαταστασία. Καθώς παίρνετε κάθε αντικείμενο – περιοδικά, βιβλία, ποτήρια και παπούτσια – σκεφτείτε εάν πρέπει να το αφήσετε στην θέση του, να το πετάξετε ή να το δωρίσετε.

4. Ώρα για σκούπισμα

Πριν ξεκινήσετε το ξεσκόνισμα, βεβαιωθείτε ότι οι ανεμιστήρες οροφής είναι κλειστοί. Επίσης πριν ξεκινήσετε το ξεσκόνισμα στις επιφάνειες των επίπλων, όπως τα τραπεζάκια, φροντίστε πρώτα να σκουπίσετε ενδελεχώς το δάπεδο για να μην σηκώσετε έξτρα σκόνη και χρειαστεί να τα περάσετε εις διπλούν. Για ένα πιο άνετο καθάρισμα μπορείτε να επιλέξετε μια σκούπα ρομπότ που μπορεί να σκουπίσει αλλά και να σφουγγαρίσει αυτόνομα τους χώρους που θα επιλέξετε με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα ηλεκτρικά σκουπάκια και τα σκουπάκια χειρός είναι ιδανική για να μαζέψετε τη σκόνη από τις επιφάνειες των επίπλων. Εάν δεν γνωρίζετε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς αλλά και για τους χώρους σας εδώ θα βρείτε πώς να επιλέξετε την καλύτερη.

5. Σκουπίζουμε καθρέφτες και τζάμια

Αφού ολοκληρώσετε το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα δαπέδων και στην συνέχεια επιφανειών, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί από μικροΐνες για να τρίψετε επιφάνειες όπως καθρέφτες και τζάμια. Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να καθαρίσετε όλους τους καθρέφτες και τις γυάλινες επιφάνειες.

6. Επικεντρωθείτε σε μπανιέρες, νεροχύτες και την τουαλέτα

Ψεκάστε καθαριστικό στον νεροχύτη της κουζίνας και στη συνέχεια στους νεροχύτες του μπάνιου, τις μπανιέρες και τις τουαλέτες. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά, ώστε το καθαριστικό να έχει χρόνο να διαλύσει τη βρωμιά και τους λεκέδες. Στη συνέχεια επιστρέψτε στην κουζίνα και ξεκινήστε το τρίψιμο. Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις