Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαρθρώνεται η συμμορία με τα δίκαννα που σκόρπισε τρόμο σε κοσμηματοπωλείο
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώνεται η συμμορία με τα δίκαννα που σκόρπισε τρόμο σε κοσμηματοπωλείο

Ομογενής από τη Γεωργία ταυτοποιήθηκε

Συμμορία ομογενών από τη Γεωργία βρίσκεται πίσω από την θρασύτατη και κινηματογραφική ληστεία κοσμηματοπωλείου, στην Περαία Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του 2020.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τρεισήμισι χρόνια ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έφεραν αποτέλεσμα, καθώς αναγνωρίστηκε ο ένας από τους τουλάχιστον πέντε «της συμμορίας με τα δίκαννα» και ήδη η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραδόθηκε στον εισαγγελέα. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι ένοπλοι, που συμμετείχαν στην άγρια ληστεία του κοσμηματοπώλη, υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου.

Ξαφνικά κουκουλοφόροι, ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας κοντόκανες καραμπίνες, πετάχτηκαν από αυτοκίνητο, έφθασαν στο κοσμηματοπωλείο, έσπασαν την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά στον έντρομο ιδιοκτήτη.

Τον έσυραν

Τρεις από τους αυτούς, με την απειλή των όπλων τον έσυραν βίαια και τον απομόνωσαν σε ένα σημείο του καταστήματός του, για να μην αντιδράσει, ενώ οι άλλοι δύο, με αστραπιαίες κινήσεις άνοιγαν το ένα μετά το άλλο τα συρτάρια με τα κοσμήματα και τα ρολόγια και τα άρπαζαν πετώντας στο δάπεδο τις συσκευασίες. Αφού είχαν αρπάξει και μετρητά από το χρηματοκιβώτιο, δόθηκε το σήμα να αποχωρήσουν και όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο.

Στο μεταξύ, έξω από το κοσμηματοπωλείο λάμβανε χώρα ένα άλλο απίστευτο γεγονός. Συνεργοί, που , προφανώς μπαινόβγαιναν στη διάρκεια της ληστείας, σε ρόλο  τσιλιαδόρων, πυροβολούσαν στον αέρα με δίκαννο για να μην πλησιάσουν προς το κοσμηματοπωλείο διερχόμενοι η άλλοι επαγγελματίες από τα διπλανά καταστήματα. Εν τέλει οι μαυροφορεμένοι ληστές διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε τότε από την Αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο.

Ιδού πως περιγράφει η Αστυνομία, την σημαντική εξέλιξη για την ταυτοποίηση εμπλεκόμενου:

«Πρόκειται για 30χρονο ημεδαπό, ο οποίος μαζί με συνεργούς του, κινούμενοι με κλεμμένο όχημα, είχαν προσεγγίσει βραδινές ώρες την προαναφερόμενη επιχείρηση και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, κάποιοι εξ’ αυτών εισήλθαν στο εσωτερικό της. Εκεί, με χρήση σωματικής βίας και κρατώντας δύο δίκαννα όπλα με κομμένες κάνες, αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά μεγάλης χρηματικής αξίας, ενώ οι συνεργοί τους, που περίμεναν εξωτερικά, πραγματοποίησαν εκφοβιστικούς πυροβολισμούς προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή προσέγγιση διερχομένων.

Άφησαν το αυτοκίνητο

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το όχημα που χρησιμοποίησαν το είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από περιοχή της Καλαμαριάς και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, μετά την πραγματοποίηση της ληστείας, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, οπότε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του». Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του εμπλεκόμενου, κατασχέθηκαν ένα δίκαννο όπλο με κομμένες τις κάνες που ταυτοποιήθηκε ως ένα εκ των δύο που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία και επτά ρολόγια, που αναγνωρίστηκαν ως μέρος των κλοπιμαίων». Σημειώνεται, καταλήγει η Αστυνομία ότι, ο 30χρονος άντρας, έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για υποθέσεις κλοπών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις