Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άη Στράτης – Αμερικανός χειριστής: Νεκρός ο άντρας που είχε εκπέμψει SOS
ΕΛΛΑΔΑ

Άη Στράτης – Αμερικανός χειριστής: Νεκρός ο άντρας που είχε εκπέμψει SOS

Άη Στράτης - Αμερικανός χειριστής: Ο χειριστής είχε εκπέμψει SOS το πρωί της Τρίτης έξω από τον Άη Στράτη

Νεκρός εντοπίστηκε ο Αμερικανός χειριστής του γιοτ που αγνοείτο, ο οποίος το πρωί της Τρίτης είχε εκπέμψει σήμα SOS από το ιστιοπλοϊκό του, στην περιοχή του Άη Στράτη. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις του Λιμενικού, όπου διαπίστωσαν πως ο χειριστής δεν βρισκόταν στο σκάφος και έτσι, ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Τελικά, ο άτυχος Αμερικανός υπήκοος εντοπίστηκε νεκρός αργά το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λήμνου, περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού και ξεκίνησε η μεταφορά του στο νησί του βορείου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται πως στο σήμα κινδύνου έφτασε και το τουρκικό Λιμενικό, με τους Τούρκους να δεσμεύοντας και με navtex την περιοχή γύρω από τον Άη Στράτη. Εκεί, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έπειτα από συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, συνέδραμαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου χειριστή.

Άη Στράτης: Η ενημέρωση της τουρκικής Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Υποθέσεων για την υπόθεση του αγνοούμενου χειριστή σκάφους

«Τα σκάφη SGK κατευθύνθηκαν στην περιοχή αφού το σήμα κινδύνου EPIRB έπεσε στο σύστημα AAKKM Copspas-Sarsat 32 μίλια νοτιοδυτικά της Bozcaada από το σκάφος NIRHIDA. Διαπιστώθηκε ότι ο Αμερικανός πολίτης στο σκάφος που έφτασε δεν βρισκόταν στο σκάφος και ξεκίνησαν οι έρευνες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις