Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

23

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Ανδρουλάκης: Με τις προτάσεις μας εστιάζουμε στην πράσινη μετάβαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Ανδρουλάκης: Με τις προτάσεις μας εστιάζουμε στην πράσινη μετάβαση

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα υπολογίζεται ότι παράγει 700.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων ετησίως

Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που φέτος είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, ενός πολύ μεγάλου προβλήματος, με σημαντικές επιπτώσεις και στην υγεία μας, τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Ελλάδα υπολογίζεται ότι παράγει 700.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων ετησίως, με ένα σημαντικό ποσοστό να διαρρέει στο περιβάλλον ρυπαίνοντας τις ακτές μας. Ταυτόχρονα, η χώρα μας και γενικότερα η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, θεωρείται από τις πλέον ευάλωτες του πλανήτη στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η αύξηση της θερμοκρασίας, τα πιο συχνά και έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι ήδη μέρος της καθημερινότητας μας. Την ίδια στιγμή, λόγω της ξηρασίας, που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικά τη νότια Ευρώπη, η ανάγκη για βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων γίνεται ακόμα πιο σημαντική.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων του την προστασία του περιβάλλοντος. Με τις προτάσεις μας, όπως αυτές για την ενεργειακή δημοκρατία, εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο για να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικά βιώσιμη, καταλήγει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις