Μπελέρης – ΣΥΡΙΖΑ: “Εθνικιστικές σάλτσες” η υποστήριξη στον δήμαρχο Χειμάρρας κατά την Καλφακάκου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπελέρης – ΣΥΡΙΖΑ: “Εθνικιστικές σάλτσες” η υποστήριξη στον δήμαρχο Χειμάρρας κατά την Καλφακάκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μπελέρης - ΣΥΡΙΖΑ:"Αν έβγαζε η Τουρκία ένα αντίστοιχο ερώτημα, θα λέγαμε όλοι τη δουλειά έχει η Τουρκία με τους Πομάκους"

04.06.2023 | 08:37

Σε μία τουλάχιστον… περίεργη τοποθέτηση προχώρησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτική σύμβουλος της Θεσσαλονίκης Ρία Καλφακάκου, σχετικά με την υπόθεση φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη. Η κ. Καλφακάκου χαρακτήρισε ως “εθνικιστικές σάλτσες” τα επιχειρήματα του ψηφίσματος για την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, σε παρέμβασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Δεν χρειάζονται οι υπόλοιπες εθνικιστικές σάλτσες. Φυσικά και υπάρχει ελληνική μειονότητα αλλά είναι Αλβανοί υπήκοοι. Συνεπώς ως τέτοιους τους αντιμετωπίζουμε με έναν μεγαλύτερο βαθμό συμπαράστασης για τους ανθρώπους που έχουν ελληνική υπηκοότητα. Μέχρι εκεί. Όχι περισσότερος εθνικισμός” είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, δεν έμεινε εκεί αλλά έκανε έναν άστοχο παραλληλισμό, συγκρίνοντας την Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. “Αν έβγαζε η Τουρκία ένα αντίστοιχο ερώτημα, θα λέγαμε όλοι τη δουλειά έχει η Τουρκία με τους Πομάκους” είπε προκαλώντας την αντίδραση των υπολοίπων στην αίθουσα. “Ως Αλβανός υπήκοος αδικήθηκε. Όχι ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα έβγαινε δήμαρχος των Ελλήνων, θα έβγαινε δήμαρχος όλων των Αλβανών υπηκόων εκεί” είπε κλείνοντας την ομιλία της.

Με καθυστέρηση μιας κάλπης ο Τσίπρας θυμήθηκε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Βίντεο: O Βελόπουλος βρίσκει… μικροπροβληματάκια στα F-35 – «Δεν είναι τόσο δοκιμασμένα»
Ο γιος του Κουφοντίνα κάνει κριτική στον Τσίπρα: Πάνε για 10%, έκθεση δημοτικού η ομιλία στη Νίκαια
Αυτιάς: Όταν ο Μητσοτάκης έδινε τα pass, ο αρχηγός σας έλεγε πού πας με τα pass; Στο 40-20 πάω, εκεί πάω!
Exit mobile version