Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Και νέο φορτίο κόκας του… γιατρού
ΕΛΛΑΔΑ

Και νέο φορτίο κόκας του… γιατρού

Πάνω από 160 κιλά

Το καρτέλ του…γιατρού, με το βαρύ ποινικό παρελθόν, στη Θεσσαλονίκη, δεν θα σταματούσε στη μεταφορά 104 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ, σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη. Είχε ήδη σχεδιάσει, πριν από τις συλλήψεις των βασικών μελών σε Θεσσαλονίκη-Βόρεια Μακεδονία, μεταφέρει με κοντέινερ, άλλα 161 κιλά κοκαΐνης μέσα σε φορτία με μπανάνες!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Όμως, καθώς και το δεύτερο φορτίο είχε σχεδιαστεί πριν κι από την πρώτη κατάσχεση, δεν υπήρχε τρόπος για τους οργανωτές να σταματήσουν τη μεταφορά. Έτσι δύο κοντέινερ του ίδιου κυκλώματος με μπανάνες έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί τα παρέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, τα μετέφεραν στη συμπρωτεύουσα και σε ειδικές κρύπτες, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό των κοιλοδοκών που στηρίζουν το κοντέινερ, σε δέματα του 1,5 κιλού.  Τα κατασχεθέντα κιλά κοκαΐνης φθάνουν τα 260, από τις μεγαλύτερες ποσότητες που δεσμεύτηκαν ποτέ στη χώρα μας. Το πρώτο φορτίο με μπανάνες, που είχε φτάσει στο λιμάνι Θεσσαλονίκης από το Εκουαδόρ, ήταν ανέγγιχτο και στις θέσεις τους ήταν οι μολυβδοσφραγίδες, χωρίς να κινήσουν καμία υποψία.

Προορισμός μία εταιρία στα Σκόπια

Προορισμός του φορτίου ήταν μία εταιρία στα Σκόπια η σχέση της οποίας με το κύκλωμα ερευνάται. Το φορτηγό πέρασε από την αποθήκη του Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης, οι εμπλεκόμενοι άδειασαν την κοκαΐνη που φορτώθηκε σε επιβατικό αυτοκίνητο και τότε έγινε η έφοδος των αστυνομικών. Ο γιατρός από τη Θεσσαλονίκη με βαρύ ποινικό μητρώο, φέρεται να είναι o εγκέφαλος του κυκλώματος. Στο κύκλωμα συμμετέχουν και συγγενικά του πρόσωπα, ενώ παλαιότερα είχε καταδικαστεί για λαθραία μεταφορά τσιγάρων. Εξέτισε την ποινή του και αφέθηκε ελεύθερος πριν από λίγους μήνες, οπότε και ξεκίνησε την οργάνωση μεταφοράς της κοκαΐνης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στην επίσημη παρουσίαση της Αστυνομίας για τη νέα μεγάλη κατάσχεση κοκαΐνης, αναφέρονται και τα πάρα κάτω: Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και η συνεργασία με τοπικές αλλά και διεθνείς Αρχές οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση πολύ μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, που επρόκειτο να διοχετευθεί στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις. Υπενθυμίζεται ότι αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν 10 άτομα στη χώρα μας και 4 άτομα στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά και 600 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία είχαν αποκρύψει και εξάγει μέσα από εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες.

Από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, τις Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, των Τελωνείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Αστυνομικής Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης,  προέκυψε ότι στο λιμάνι του Πειραιά θα κατέφθαναν δύο ακόμη κοντέινερ έμφορτα με μπανάνες, όπου θα αποκρύπτονταν ποσότητες κοκαΐνης.

Τα εν λόγω κιβώτια εμπορευμάτων, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της κ. Ανακρίτριας, κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, βρέθηκαν σε ειδικές κρύπτες 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων. Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 3.200.000 ευρώ περίπου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις