Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κηδεία Πάγκαλου: Με Στέλιο Καζαντζίδη το τελευταίο «αντίο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κηδεία Πάγκαλου: Με Στέλιο Καζαντζίδη το τελευταίο «αντίο»

Κηδεία Πάγκαλου: Τελευταία του επιθυμία η αποτέφρωση

Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Πάγκαλο είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής (2/6) συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος πέθανε την Τετάρτη (31/5) σε ηλικία 85 ετών, ενώ βρισκόταν σπίτι του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αισθάνθηκε αδιαθεσία, τον έπιασε ταχυκαρδία, ωστόσο μέχρι να φτάσει ο γιατρός σπίτι του, ο πρώην υπουργός είχε καταλήξει. Η αποτέφρωση ήταν επιθυμία του ίδιου του Θεόδωρου Πάγκαλου, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Παράλληλα, αντί στεφάνων, η οικογένεια ζήτησε να ενισχυθεί το έργο συγκεκριμένων ιδρυμάτων της χώρας. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είχε αφήσει τίποτα στην τύχη του. Είχε οργανώσει τα πάντα, ακόμα και για την αποφράδα ημέρα της κηδείας του… Από την αποτέφρωση και το ποιος θα εκφωνήσει τους επικήδειους μέχρι και το τραγούδι που θα συνόδευε το κατευόδιό του στον Άδη.

Το «Δυο πόρτες έχει η ζωή», του Καζαντζίδη, και οι επικήδειοι

Τους επικήδειους εκφώνησαν ο παιδικός του φίλος και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, Χρήστος Γεραρής, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, με τον οποίο έκαναν πολλή παρέα, μεταξύ άλλων και στην Τζια, καθώς και ο άμεσος συνεργάτης του Κώστας Μήτσης, ο οποίος ήταν το δεξί του χέρι εδώ και περίπου μία δεκαετία. Από πλευράς οικογενείας, για τον αγαπημένο του πατέρα μίλησε ο γιος του, Ανδρέας. Σε ό,τι αφορά στο τραγούδι, ο Κώστας Μήτσης αποκάλυψε ότι περίπου πριν από έναν χρόνο παρακολουθούσαν μία ταινία κι έπαιξε το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «Δυο πόρτες έχει η ζωή (σ.σ.: Το τελευταίο βράδυ μου)», με τον αείμνηστο πολιτικό -αφού «στόλισε» τον τραγουδιστή-, να λέει στον Κ. Μήτση «είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω να ακούσω όταν θα με αποχαιρετάτε». Έτσι, λοιπόν, «έπεσε» το τραγούδι, μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Τραγικές φιγούρες στο τελευταίο «αντίο» στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας η σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη, και τα παιδιά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις