Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Κοσμοπολίτισσες” Ισπανίδες και νεαρός συνεργός συνδύαζαν τουρισμό με… κλοπές
ΕΛΛΑΔΑ

“Κοσμοπολίτισσες” Ισπανίδες και νεαρός συνεργός συνδύαζαν τουρισμό με… κλοπές

Αναζητείται ο 24χρονος

Κοσμοπολίτες… χρυσοδάχτυλοι Ισπανοί, συνδύαζαν τις διακοπές τους στη Μύκονο με αριστοτεχνικές κλοπές πανάκριβων κοσμημάτων, τόσο στο Νησί των Ανέμων, όσο και στα καταστήματα του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήδη στα χέρια των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα, έπεσε 47χρονη Ισπανίδα, αμέσως μόλις αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε στην Αθήνα από τη Μύκονο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Μυκόνου που είχαν δεχθεί την καταγγελία από την ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου, είχαν ενημερώσει τους συναδέλφους της στο αεροδρόμιο για τα χαρακτηριστικά της αναζητούμενης, η οποία πρόλαβε να «πετάξει» από το νησί πριν την εντοπίσουν.

Οι αστυνομικοί του Αεροδρομίου, πέρα από τη σύλληψη της 47χρονης, ταυτοποίησαν και έναν 24χρονο Ισπανό, ενώ αναζητούν στοιχεία και για τη δεύτερη Ισπανίδα, που μετείχε στις κλοπές. «Στο πλαίσιο διερεύνησης», αναφέρει η Αστυνομία «υπόθεσης κλοπής τσάντας και κοσμήματος από κατάστημα πολυτελών ειδών στη Χώρα της Μυκόνου, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 28-5-2023, εντοπίστηκε η 47χρονη κατά την αποβίβαση των επιβατών της πτήσης από Μύκονο για Αθήνα και ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα της εν λόγω κλοπής.

Τσάντες, πορτοφόλι, βραχιόλια

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις αποσκευές της, βρέθηκαν η τσάντα και το κόσμημα που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα στη Μύκονο και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 τσάντες, 2 πορτοφόλια, 2 βραχιόλια, 2 επιταγές και χρηματικό ποσό, η συσχέτιση των οποίων με διαπραχθείσες αξιόποινες πράξεις ερευνάται». Από την προανακριτική έρευνα, που ακολούθησε, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 4 περιπτώσεις κλοπών, που τελέστηκαν από 19 έως 22 Μαΐου 2023, στο χώρο του αεροδρομίου.

Και ιδού με ποιο σχέδιο τις διέπρατταν:

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ «η 47χρονη, ο 24χρονος και η άγνωστη συνεργός, είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών με συγκεκριμένη μεθοδολογία. Ο 24χρονος και η άγνωστη δράστιδα, απασχολούσαν τους παθόντες, με την 47χρονη να αφαιρεί τεχνηέντως τα αντικείμενα.

Προηγουμένως κατόπτευαν το χώρο για εντοπισμό του υποψήφιου θύματος και στη συνέχεια δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου η πράξη να μη γίνει αντιληπτή τόσο από τους παθόντες, όσο και από διερχόμενους πολίτες». Η 47χρονη Ισπανίδα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η αναζήτηση συνεχίζεται για τη σύλληψη του 24χρονου συνεργού καθώς και για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας της άλλης συνεργού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις