Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απαντήσεις Μαθηματικά ΕΠΑΛ 2023: Δείτε τα θέματα και τις λύσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Απαντήσεις Μαθηματικά ΕΠΑΛ 2023: Δείτε τα θέματα και τις λύσεις

Απαντήσεις Μαθηματικά ΕΠΑΛ 2023: Οι λύσεις και ο σχολιασμός από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

Στο δεύτερο κατά σειρά μάθημα, και πιο συγκεκριμένα στα Μαθηματικά (Αλγεβρα), εξετάστηκαν στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα Σάββατο, οι υποψήφιοι των επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου 3 Ιουνίου το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα.

Για να διαβάσετε τα θέματα του μαθήματος, πατήστε εδώ:

ΘΕΜΑΤΑ

Διαβάστε τις απαντήσεις σε μορφή pdf, πατώντας εδώ:

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Δείτε στο βίντεο τον σχολιασμό των θεμάτων από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς:

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ακαδημαϊκού Υπεύθυνου Μαθηματικών του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, Φουντουλάκη Μανώλη τα σημερινά θέματα είναι «ίσως τα ευκολότερα των τελευταίων πέντε – έξι ετών». Όπως σχολιάζει ο ακαδημαϊκός: «Δεν είχε κάτι δύσκολο σε κανένα υποερώτημα και το μόνο συνδυαστικό θέμα ήταν το τελευταίο υποερώτημα στο τέταρτο θέμα. Νομίζω ότι θα πάνε αρκετά καλά οι υποψήφιοι και πιστεύουμε πως οι βαθμολογίες σε γενικά πλαίσια θα είναι ανώτερες από τα προηγούμενα έτη». Υπενθυμίζεται ότι, την προηγούμενη Πέμπτη (1η Ιουνίου) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν στο μάθημα «Νέα Ελληνικά».  Η μετάδοση των θεμάτων και σήμερα πραγματοποιήθηκε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Στην «αρένα» ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Οι φετινές αλλαγές

Ιδιαίτερες αλλαγές δεν αναμένονται για τις φετινές Πανελλαδικές, πέραν της αλλαγής του τρόπου βαθμολόγησης των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων, αλλά και της υποβολής μηχανογραφικού σε μία φάση. Στο μηχανογραφικό δελτίο θα υπάρχουν 452 τμήματα, δύο περισσότερα από πέρυσι (και τα δύο στο Πανεπιστήμιο Πατρών).

Για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας, από φέτος το άριστα για το πρώτο θέμα -την περίληψη δηλαδή που καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι- θα λαμβάνει 20 στις 100 μονάδες, από 15 που λάμβανε μέχρι πέρυσι. Ο ανταγωνισμός και φέτος θα είναι μεγάλος και κυρίως για τις υψηλόβαθμες σχολές και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα οδηγήσει χιλιάδες υποψηφίους εκτός πανεπιστημίων και θα πρέπει να προετοιμαστούν για άλλες εκπαιδευτικές επιλογές που θα τους οδηγήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις