Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Νίκαια: Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αρνητικό για την κοινωνία, όχι μόνο για εμάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Νίκαια: Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αρνητικό για την κοινωνία, όχι μόνο για εμάς

Τσίπρας Νίκαια: Κάλεσμα στους πολίτες που «δεν επιλέγουν την ΝΔ» - «θα ματώσουμε αν χρειαστεί, για να κερδίσουμε»

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν ήταν αρνητικό μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για την κοινωνία και τη χώρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του προεκλογική ομιλία προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα. Οσον αφορά τις σκέψεις για παραίτηση, που έκανε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και ένας εδώ που να πίστεψε ότι δεν θα δώσουμε αυτή την κρίσιμη μάχη μαζί, ότι υπήρχε έστω και μία πιθανότητα να εγκαταλείψω αυτή τη μάχη. Δεν εγκαταλείψαμε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές. Πίστεψαν πολλές φορές οι αντίπαλοί μας ότι θα εγκαταλείψουμε, δεν τους κάναμε το χατίρι, δεν θα τους το κάνουμε και τώρα».

Ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τις ευθύνες για την ήττα της εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου και πρόσθεσε ότι «είμαστε σήμερα εδώ γιατί έχουμε ακούσει το μήνυμα του ελληνικού λαού».

Τσίπρας: Στις 21 Μαΐου ο λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς, και έχει δίκιο

Είπε χαρακτηριστικά: «Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε τον πήχη ψηλά, για να διορθωθούμε. Όχι για να κρατήσουμε τις έδρες μας και τα ποσοστά μας, αλλά για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν ήταν αρνητικό μόνο για μας. Ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα».

Ακολούθως, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έστειλε μήνυμα προς «τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν. Σας απαντάμε, λοιπόν, σήμερα. Σε όλους εσάς που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ, από την Κοκκινιά: Δεν πρόκειται να σας κάνουμε το χατίρι. Δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω».

«Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από την Κοκκινιά των «εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης, του μπλόκου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από όπου σε μία συμβολική κίνηση ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. «Χαμένες μάχες είναι μόνον οι μάχες που δεν δίνονται» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «εμείς όχι μόνο θα τη δώσουμε, αλλά θα ματώσουμε για να την κερδίσουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις