Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσαπανίδου φορολογία: Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών – Στην Ελλάδα ασυλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαπανίδου φορολογία: Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών – Στην Ελλάδα ασυλία

Τσαπανίδου φορολογία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Το μέσο νοικοκυριό δεν μπορούσε να βγάλει τον μήνα, αλλά οι εταιρείες ενέργειας κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από 6 δισ., σχολιάζει η Πόπη Τσαπανίδου. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προανήγγειλε έκτακτο χαράτσι 3,5 δισ. στις επιχειρήσεις σε τηλεοπτική εκπομπή, στη συνέχεια με δήλωσή της έκανε λόγο ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ.

Η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου

«Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ. Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη», τονίζει η Πόπη Τσαπανίδου σε δήλωσή της. Όπως εξηγεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια». «Το μέσο νοικοκυριό όμως δεν μπορούσε να βγάλει τον μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος. Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών», υπογραμμίζει η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιούνη», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις