Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ψήφισε ο κόσμος Μητσοτάκη σύμφωνα με τον Φαραντούρη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ψήφισε ο κόσμος Μητσοτάκη σύμφωνα με τον Φαραντούρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: «Μείγμα» των δηλώσεων Ξυδάκη και Βίτσα η ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών του Ιουνίου

31.05.2023 | 10:02

Στην «γραμμή» που πρώτοι χάραξαν ο Νίκος Ξυδάκης και ο Δημήτρης Βίτσας επιχειρώντας να εξηγήσουν με.. ψυχολογικούς όρους την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, κινήθηκε και ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Φαραντούρης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κόσμος επέλεξε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή είναι «φοβισμένος και ανασφαλής μετά την πανδημία και την οικονομική κρίση».

Θυμίζοντας από τη μια την δήλωση του Νίκου Ξυδάκη περί «Συνδρόμου της Στοκχόλμης» για μέρος των πολιτών που ψήφισαν ΝΔ και τη δήλωση του Δημήτρη Βίτσα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν μετρήσαμε σωστά την επίδραση του εγκλεισμού λόγω Covid στην κοινωνία», ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος είναι μέλος της 20μελους εκλογικής επιτροπής που συγκροτήθηκε στην Κουμουνδούρου μετά την κατάρρευση στις εκλογές του Μαΐου, κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Ο κόσμος ενδεχομένως να είναι αυτή την περίοδο, μετά από μια πανδημία και μια οικονομική κρίση, φοβισμένος και ανασφαλής και οποιοσδήποτε παρουσιάζεται μπροστά του με το κοστούμι της ασφάλειας να του καλλιεργεί την πεποιηθηση ότι μπορεί πράγματι να βάλει πλάτη στα δύσκολα το οποίο όμως δεν είναι αλήθεια γιατί ο κόσμος θα καταλάβει σύντομα αν δεν το έχει καταλάβει ότι η τσέπη του στενάζει» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φαραντούρης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κεφαλονιάς.

Exit mobile version