Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πνιγμός σε λίμνη: Μυστηριώδες συμβάν με τον θάνατο 4 ατόμων στην Ιταλία
ΚΟΣΜΟΣ

Πνιγμός σε λίμνη: Μυστηριώδες συμβάν με τον θάνατο 4 ατόμων στην Ιταλία

Ιταλία - πνίγηκαν σε λίμνη: Λόγω αιφνίδιου ανεμοστρόβιλου

Ένας πράκτορας της ισραηλινής Μοσάντ, που είχε βγει πρόσφατα στη σύνταξη και δύο Ιταλοί κατάσκοποι ήταν μεταξύ των ατόμων που πνίγηκαν σε ένα μυστηριώδες συμβάν στη λίμνη Ματζόρε της βόρειας Ιταλίας, όταν ανετράπη η βάρκα που τους μετέφερε μαζί με δεκάδες άλλους πράκτορες. Συνολικά τέσσερα άτομα πνίγηκαν το βράδυ της Κυριακής όταν το τουριστικό σκάφος ανετράπη και βυθίστηκε στη λίμνη Ματζόρε λόγω αιφνίδιου ανεμοστρόβιλου, όπως θεωρούν Ιταλοί αξιωματούχοι. Ένας άλλος παράγοντας που προκάλεσε τη βύθιση του σκάφους Gooduria στη λίμνη ίσως ήταν το γεγονός ότι μετέφερε οκτώ άτομα παραπάνω από το όριο των 15 τη στιγμή του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ οι 18 από τους 20 επιζώντες ήταν ενεργά ή πρώην μέλη μυστικών υπηρεσιών, ορισμένα εκ των οποίων φέρονται να ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις μετά τη γνωριμία τους μέσω της δουλειάς τους και είχαν νοικιάσει το σκάφος για τη βόλτα στη λίμνη για ένα πάρτι γενεθλίων μετά από επίσημη επίσκεψη Ισραηλινών πρακτόρων στην Ιταλία.  Το Ισραήλ και η Ιταλία προσπαθούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια και η τεχνητή νοημοσύνη. Ο πρώην πράκτορας τη Μοσάντ, Σιμόνι Έρεζ, που πνίγηκε στη λίμνη – «ιδιοφυία» στον τομέα των πληροφοριών, όπως τον περιγράφουν γνωστοί του – είχε πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί, σύμφωνα με το ισραηλινό δίκτυο Channel 12. Άλλα δύο θύματα, ο 62χρονος Κλαούντιο Αλόντσι και η 53χρονη Τιτσιάνα Μπαρνόμπι, ήταν μέλη των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ το τέταρτο θύμα, η 50χρονη Ρωσίδα Άννα Μπόζκοβα, φέρεται να ήταν η σύντροφος του καπετάνιου του σκάφους που βυθίστηκε στη λίμνη.

Η ξαφνική αλλαγή του καιρού

Αξιωματούχοι στην περιφέρεια της Λομβαρδίας της βόρειας Ιταλίας υποστήριξαν ότι ένας ανεμοστρόβιλος ευθύνεται για τη βύθιση του μήκους 15 μ. σκάφους στη λίμνη Ματζόρε, ενώ οι Ιταλοί επιθεωρητές, που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση του συμβάντος, είπαν ότι μια ξαφνική αλλαγή του καιρού φαίνεται ότι προκάλεσε το δυστύχημα – εκδοχή που συνάδει με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυς στην ιταλική εφημερίδα La Stampa: «Ξαφνικά μαύρισε ο ουρανός, άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και δεν διακρινόταν τίποτε από την ακτή», είπε. Οι επιζώντες είτε κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι τις όχθες της λίμνης, είτε περισυνελέγησαν από άλλα σκάφη. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στρατιωτικό αεροσκάφος παρέλαβε από νοσοκομεία δέκα Ισραηλινούς πράκτορες και τους μετέφερε στο Τελ Αβίβ. Φέρονται να απομακρύνθηκε με τόση βιάση, ώστε παράτησαν ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο στην όχθη της λίμνης Ματζόρε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις