Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς μητέρα: «Πήγε σχεδόν κλαίγοντας να ζητήσει συγγνώμη», αποκάλυψε ο πατέρας του
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς μητέρα: «Πήγε σχεδόν κλαίγοντας να ζητήσει συγγνώμη», αποκάλυψε ο πατέρας του

Τσιτσιπάς μητέρα: Αν έχει μία αδυναμία ο Στέφανος, αυτή είναι η μητέρα του

Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος Τσιτσιπάς, αναφέρθηκε στο περιστατικό του αστέρα του τένις με τη μητέρα του στη Ρώμη. Εκεί ο 24χρονος τενίστας, εκνευρισμένος, μίλησε πολύ άσχημα στην Ιουλία Σαλνίκοβα, αλλά, όπως είπε ο πατέρας του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA, όχι μόνο το μετάνιωσε, αλλά το ίδιο βράδυ, σχεδόν κλαίγοντας, της ζήτησε συγγνώμη. «Στη Ρώμη η Τζούλια αντέδρασε καθαρά από ένστικτο μητέρας. Κινδυνεύει ο γιος μου, δεν παίζει καλά, μπορώ να τον βοηθήσω. Είναι αντίδραση της κάθε μητέρας, του κάθε πατέρα. Ο καθένας, βέβαια, έχει διαφορετικό τρόπο, δηλαδή αν ήταν κάποια μητέρα που δεν ξέρει από τένις, θα του έλεγε “πάμε, πέρνα καλά”.

Η Τζούλια, επειδή βλέπει και το κομμάτι του τένις, κατάλαβε τι πήγαινε να γίνει, το αισθάνθηκε. Αν ο Στέφανος ήταν ένα παιδί 12, 13, 15 ετών, θα έλεγες εντάξει, μαθαίνει, τώρα εξελίσσεται. Σε αυτή την κατάσταση, ωστόσο, πρέπει να τα χειριστεί μόνος του. Δεν μπορείς να του αποσπάς την προσοχή. Πάντα ξέρουμε ότι η απόσπαση προσοχής συμβαίνει γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν εκείνη τη στιγμή τον εγκέφαλό μας. Ήταν λάθος timing» είπε αρχικά ο Απόστολος Τσιτσιπάς για το περιστατικό.

Και συνέχισε ο Απόστολος Τσιτσιπάς,

«Ξέρουμε ότι περνούν χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό ενός αθλητή. Το άθλημα έχει πολλά διαλείμματα. Η διαχείριση των σκέψεων είναι ήδη ένα τεράστιο πράγμα και ο αθλητής παλεύει να βρει τη σωστή σκέψη να κάνει εκείνη τη στιγμή, για να παίξει ισορροπημένο τένις. Οποιοσδήποτε παράγοντας τον επηρεάζει, του δίνει περισσότερες σκέψεις στο κεφάλι του. Είναι πολύ δύσκολο και αυτό εξηγώ στην Τζούλια. Εκείνη δεν έχει κοουτσάρει παίκτη που είναι τόσο καιρό στο Top 5. Είναι μεν ο γιος της, αλλά δεν έχει κοουτσάρει, δεν έχει ζήσει όλη τη διαδικασία. Πώς ξυπνάμε το πρωί, πώς προετοιμαζόμαστε, πώς εγώ προσπαθώ να του δημιουργήσω τη διάθεση να προπονηθεί, να βάλει στόχους και να δουλέψει γι’ αυτούς. Και να δουλέψει και τη νοοτροπία, γιατί δουλεύουμε πολύ πάνω σε αυτό. Για έναν προπονητή η νοοτροπία είναι το πιο σημαντικό. Τι να το κάνω εγώ αν έχω έναν αθλητή και τον πάρω για δύο ώρες να προπονηθεί, χωρίς να δημιουργώ τη σωστή νοοτροπία; Να τον κάνω σωστό αθλητή και σωστό άνθρωπο, διότι παίζει και αυτό ρόλο», πρόσθεσε.

Απόστολος Τσιτσιπάς: Αν έχει μία αδυναμία ο Στέφανος, αυτή είναι η μητέρα του

Οταν ρωτήθηκε ο Απόστολος Τσιτσιπάς για το αν κατάλαβε στην πορεία το λάθος του ο Στέφανος, απάντησε: «Η Τζούλια το κατάλαβε, αλλά δεν μπορεί να πιστέψει ότι τον επηρέασε πάρα πολύ. Και όμως, ο ίδιος ο Στέφανος τής είπε “με επηρέασες, με συγχωρείς που ήταν αυτή η αντίδρασή μου, αλλά δεν μπορούσα να βρω άλλη λύση εκείνη τη στιγμή”. Πρέπει να καταλάβει η Τζούλια ότι οφείλει να τον αφήσει να οδηγήσει αυτός την κούρσα. Είναι πια έτοιμος και αυτό της είπα. Πήγε μετά από μία ώρα στο ξενοδοχείο ο Στέφανος και σχεδόν έκλαιγε, ζητώντας συγγνώμη. Και μου λέει η Τζούλια “τι έπαθε αυτός;”. Δεν κατάλαβε καν τι έγινε! Εκείνος ήταν πολύ στεναχωρημένος που συμπεριφέρθηκε έτσι στη μητέρα του. Είπα στην Τζούλια “άφησέ τον, είναι ώρα”. Τέλος! Αν έχει μια αδυναμία σε αυτή τη ζωή ο Στέφανος, είναι η μάνα του. Την αγαπάει τόσο πολύ, ό,τι και αν κάνει θα το δεχτεί. Της λέω ότι πρέπει να το σταματήσεις αυτό, πρέπει να του πεις ότι είναι πλέον δυνατός, ότι είναι εντάξει μόνος του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις