Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Star: Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η παραίτηση μετά τη βαριά εκλογική ήττα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Star: Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η παραίτηση μετά τη βαριά εκλογική ήττα

Τσίπρας Star: Τι είπε για Αχτσιόγλου

Την παραίτηση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel. Ωστόσο είπε ότι επικράτησε η σκέψη πως δεν πρέπει να λιποτακτήσει. Στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την βαριά ήττα των εκλογών της 21ης Μαΐου, μιλώντας στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν η παραίτηση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα κρυφτώ, δεν είμαι μηχανή. Είμαι άνθρωπος. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, ήταν η παραίτηση. Για ώρες και για μέρες. Όταν ξεπέρασα το σοκ, όμως, θεώρησα ότι δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω».

Τσίπρας: Εικόνα Βαβυλωνίας που εξέπεμπαν άστοχες δηλώσεις στελεχών μας

Ξεκινώντας τη συνέντευξή του και σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για το τι έφταιξε και ήρθε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα, επειδή είναι η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά από ένα οδυνηρό για εμάς αποτέλεσμα, θα μου επιτρέψετε να μιλήσω με μεγάλη ειλικρίνεια και να μην κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Για εμάς ήταν ένα σοκ. Μας δημιούργησε πολύ μεγάλα συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα είναι «να ξεπεράσουμε το σοκ και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Δεν ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες στους πολίτες, στον ελληνικό λαό, στους αντιπάλους μας. Αυτοί πάντα τη δουλειά τους έκαναν, ήταν απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Λογικό είναι. Ψάχνουμε να βρούμε τα αίτια του αποτελέσματος σε εμάς στον τρόπο που επικοινωνήσαμε το πρόγραμμα μας, στην εικόνα Βαβυλωνίας που εξέπεμπαν άστοχες δηλώσεις στελεχών μας, στον στρατηγικό εγκλωβισμό στην απλή αναλογική. Εμείς μιλάγαμε για την ανάγκη συνεργασιών, δεν βρίσκαμε ανταπόκριση από κανέναν άλλο, άρα είμασταν εγκλωβισμένοι να προτείνουμε κάτι που φαινόταν μη ρεαλιστικό».

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι: «Ήταν ένας στρατηγικός εγκλωβισμός. Η μεγαλύτερη αιτία, όμως, είχε να κάνει με το τσουνάμι των τελευταίων ημερών, καθώς ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα του φόβου που αφορούσε το παρελθόν». Όσον αφορά τις αστοχίες για τις οποίες αναφέρθηκε, είπε ότι «δεν θέλω να μιλήσω ονομαστικά, αλλά όταν μιλώ για αστοχίες σε δηλώσεις, βάζω όλες μέσα που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

Τσίπρας: Διαστρεβλώθηκε η θέση μου, δεν μίλησα για Χρυσαυγίτες που στέλνουν στο νοσοκομείο

Όσον αφορά το άνοιγμα που έκανε προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τόνισε: «Διαστρεβλώθηκε η θέση μου. Δεν μίλησα για τους Χρυσαυγίτες που στέλνουν στο νοσοκομείο, αλλά στους πολίτες που παρασύρθηκαν και την ψήφισαν ως αντισυστημική». Στη συνέχεια εξέφρασε τον προβληματισμό το για το γεγονός πως «εάν επαναληφθούν αυτοί οι συσχετισμοί, θα υπάρχει μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση. Είπε ο κ. (Άδωνις) Γεωργιάδης για αναθεώρηση του συντάγματος. Ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ποια κρυφή ατζέντα έχει;».

Για το εάν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί μια γυναίκα πρωθυπουργό, με αφορμή και τη φημολογία πως θα δώσει το «δαχτυλίδι» του ΣΥΡΙΖΑ στην Έφη Αχτσιόγλου, ανέφερε: «Το εύχομαι. Θα ήταν μια σημαντική αλλαγή και καινοτομία. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι το κρίσιμο δεν είναι να έχουμε μια γυναίκα, αλλά ποια πολιτική θα εφαρμόσει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις