Το πιο τρομακτικό βίντεο: To viral κλιπ που θα σου κόψει το αίμα

ΚΟΣΜΟΣ

Το πιο τρομακτικό βίντεο: To viral κλιπ που θα σου κόψει το αίμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το πιο τρομακτικό βίντεο: Κι ας πεις πως όχι

30.05.2023 | 12:09

Ένα βίντεο τρόμου έχει γίνει viral και συνεχίζει να τρομάζει 17 χρόνια μετά από την ανάρτησή του στην πλατφόρμα του YouTube. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα viral βίντεο της πλατφόρμας που χαρακτηρίστηκε από τους θεατές ως «πιο τρομακτικό από οποιαδήποτε ταινία τρόμου», και φέτος συμπληρώνει 17 χρόνια ζωής στην πλατφόρμα. Το κλιπ έχει συγκεντρώσει πάνω από 38 εκατομμύρια προβολές και 12.000 σχόλια από τότε που ανέβηκε στο YouTube το μακρινό 2006. Το βίντεο διάρκειας 20 δευτερολέπτων ξεκινά με ένα αυτοκίνητο να κινείται σε έναν γραφικό επαρχιακό δρόμο, ενώ στο βάθος ακούγεται χαλαρωτική μουσική. Ωστόσο, το βίντεο – το οποίο ονομάζεται «Ghost Car» – παίρνει μια πολύ σκοτεινή τροπή καθώς το αυτοκίνητο στρίβει σε μια στροφή στο κάτω μέρος του δρόμου.

Αφού ξεγελάσει τους θεατές με μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, ένα ζόμπι εμφανίζεται στη συνέχεια στην οθόνη από το πουθενά και αρχίζει να ουρλιάζει.

«Βροχή» τα σχόλια μέχρι και σήμερα

Στη συνέχεια, το βίντεο περνάει σε μια μαύρη οθόνη που γράφει: Τώρα… πήγαινε να αλλάξεις τα σορτσάκια σου και να επιστρέψεις στη δουλειά σου! Το κλιπ δημιουργήθηκε το 2005 για να διαφημίσει ένα γερμανικό ενεργειακό ποτό με την ονομασία K-fee. Το viral jump-scare υποτίθεται ότι θα απεικόνιζε τα αποτελέσματα του προϊόντος τους, το οποίο έκτοτε έχει διακοπεί. Τα τελευταία 17 χρόνια, οι χρήστες του YouTube έχουν αφήσει σχόλια στο βίντεο περιγράφοντας πώς τους στοιχειώνει ακόμα και σήμερα.

Νωρίτερα φέτος, ένας από αυτούς απάντησε: «17 ετών βίντεο και ακόμα με τρομάζει» «Ακόμα και σήμερα με τρομάζει αυτό το βίντεο» συμφώνησε ένας άλλος. «Αυτό είναι πραγματικά πιο τρομακτικό από κάθε ταινία τρόμου που έχω δει», έγραψε ένας τρίτος το 2021. Εν τω μεταξύ, ένας άλλος δήλωσε πρόσφατα: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που ο φίλος μου μου είπε να δω αυτό το “αστείο” βίντεο».

Επιπλέον, άλλοι θεατές έστρεψαν την προσοχή τους στον ανώνυμο χρήστη που δεν ανέβασε ποτέ τίποτα άλλο στο κανάλι του στο YouTube. Ένας πέμπτος ρώτησε: «Ξέρει αυτός ο τύπος ότι ανέβασε ένα από τα πιο εμβληματικά βίντεο όλων των εποχών;». Ένας χρήστης είπε: «Ξέρεις ότι είναι κλασικό όταν: έχει ανέβει κάπου το 2005-2008. Είναι το μοναδικό βίντεο στο κανάλι, η φωτογραφία προφίλ του καναλιού είναι το βίντεο. Έχει σύντομο τίτλο, και διάρκειας λιγότερο από ένα λεπτό”. «17 χρόνια μετά, ΑΚΟΜΑ κάνω φάρσες στους ανθρώπους με αυτό το βίντεο και εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό», έγραψε ένας ακόμα.

Exit mobile version