Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γυμνή σε εκπομπή – Βρετανία: «Πώς είναι προσβλητικό; Είναι απλώς ένα σώμα»
ΚΟΣΜΟΣ

Γυμνή σε εκπομπή – Βρετανία: «Πώς είναι προσβλητικό; Είναι απλώς ένα σώμα»

Γυμνή σε εκπομπή - Βρετανία: Τα έβαλε με τους ανθρώπους που θεωρούν τον γυμνισμό εγωιστικό

Μια γυναίκα που εμφανίστηκε γυμνή σε πρωινή εκπομπή στη Βρετανία προκάλεσε έντονες συζητήσεις αφού   και σκανδαλώδη. Η Χέλεν Μπέριμαν, από το Ηνωμένο Βασίλειο, προσκλήθηκε στην εκπομπή του ITV, Good Morning Britain σήμερα το πρωί για να συζητήσει το θέμα. Στο πάνελ συζήτησε με τον Νίκ Έντ, ειδικό σε θέματα κουλτούρας και προτύπων. Οι δυο τους συζητούσαν για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πρόσφατα στη λίμνη Χάμπστεντ Χιθ στο βόρειο Λονδίνο, όπου το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία για μια κοπέλα που έκανε γυμνισμό. Για να προκαλέσει η Χέλεν αποφάσισε να εμφανιστεί στο πάνελ γυμνή. Είπε: «Με όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή, μας ενοχλεί πραγματικά τόσο πολύ ένα γυμνό σώμα που κάνει ηλιοθεραπεία σε μια ήσυχη γωνιά ενός πάρκου;»

Σε απάντηση, ο ‘Εντ δήλωσε ότι τον ενοχλεί η σκέψη ότι οι άνθρωποι κάνουν ηλιοθεραπεία γυμνοί. «’Έχω προβλήματα με αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ εγωιστικό. Έχει να κάνει με εσένα και την ενδυνάμωσή σου και καταλαβαίνω απόλυτα τη θετική στάση απέναντι στο σώμα, η οποία νομίζω ότι είναι φανταστική», είπε. Και συνέχισε: «Αλλά δεν λαμβάνεις υπόψη σου τους άλλους ανθρώπους μέσα σε αυτό το περιβάλλον που μπορεί να σκανδαλίζονται λίγο, που μπορεί να το βρίσκουν λίγο προσβλητικό, […] ή γι’ αυτούς είναι κάτι που βλέπεις μόνο στην κρεβατοκάμαρα ή όταν κάνεις ντους». Ωστόσο, η Χέλεν διερωτήθηκε γιατί το ευρύ κοινό θα πρέπει να σκανδαλίζεται από μια επίδειξη γυμνού και στη συνέχεια αστειεύτηκε ότι θα μπορούσε να «σκανδαλιστεί» από το χρώμα της μπλούζας του συνομιλητή της. «Πώς είναι προσβλητικό; Είναι απλώς ένα σώμα.

Χαμός στο twitter για τον γυμνισμό

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση προκάλεσε κάποιες ζωηρές συζητήσεις μεταξύ των τηλεθεατών – οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα στο Twitter. «Μόλις το είδα αυτό», έγραψε ένας. «Θα ήμασταν πιο αναστατωμένοι αν τα παιδιά μας έβλεπαν γυμνούς ανθρώπους στο πάρκο!» Ένας άλλος πρόσθεσε: «Κάντε ό,τι θέλετε στην ιδιωτική σας ζωή, αλλά σίγουρα δεν θέλω να περπατάω στο τοπικό μου πάρκο και να βλέπω ανθρώπους με τα στήθη τους να κρέμονται έξω…»  Προσθέτοντας, ένας τρίτος είπε: «Νομίζω ότι αν κάνετε ηλιοθεραπεία γυμνοί σε ένα πάρκο είναι εντάξει, αλλά θα πρέπει να έχετε ένα αντιανεμικό ή κάτι άλλο γύρω σας. Το να είσαι γυμνός δεν είναι προσβλητικό, αλλά είναι ιδιωτικό». Ένας τέταρτος απάντησε: «Αν θέλετε να πάτε γυμνοί, ωραία δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά παρακαλώ σκεφτείτε τους άλλους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις