Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Mega – Εκλογές 25 Ιουνίου: “Η κάλπη είναι άδεια – Δεν έκοψα εγώ γέφυρες με τον Ανδρουλάκη”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Mega – Εκλογές 25 Ιουνίου: “Η κάλπη είναι άδεια – Δεν έκοψα εγώ γέφυρες με τον Ανδρουλάκη”

Μητσοτάκης Mega - Εκλογές 25 Ιουνίου: "Ο Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Τσίπρα - Ρηχός και ξύλινος ο πολιτικός του λόγος"

“Εμείς στη ΝΔ δεν έχουμε αγαπημένους και κομμένους από τα κανάλια. Εμπιστευόμαστε όλα τα στελέχη μας”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega” στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, σχολιάζοντας την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει κεντρικά ποιος θα βγαίνει στα κανάλια. Αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι τον γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη την επόμενη ημέρα, ενώ από τα πυρά του δεν… ξέφυγε ούτε το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, τον οποίο αποκάλεσε κόπια του Αλέξη Τσίπρα. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως θα μεταβεί και στο ‘Αγιο Όρος την Κυριακή και τη Δευτέρα ενώ για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου είπε ότι ήταν αυτονόητη. “Οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Η εκκλησία έμενε, μένει και πρέπει να μένει μακριά από την όποια κομματική αντιπαράθεση”, συμπλήρωσε.

“Ζητώ εντολή για ισχυρή κυβέρνηση”

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι “υπήρξαν τομείς στους οποίους δεν τα πήγαμε καλά και θα αποτελέσουν τον στόχο μας για την επόμενη 4ετια” και εξήγησε “πως οραματιζόμαστε ένα καινούριο ΕΣΥ”. “Προφανώς σε μία τετραετία όταν εκατοντάδες στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις ασκούν εξουσία θα υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας και λάθη, αλλά διορθώνονται. Επιμείναμε σε διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής. Πιστεύω και το επιτελικό κράτος λειτούργησε σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί έθετε στόχους και απαιτούσε λογοδοσία”, συνέχισε. Οι πολίτες έδωσαν στη ΝΔ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και τους ζητά να επιβραβεύσουν αυτό που έκαναν. “Η ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας είναι προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει. Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση”, σημείωσε για να προσθέσει πως “κανείς δεν θα ήθελε μια οριακή κυβέρνηση.

“Η κάλπη είναι και πάλι άδεια. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μεταβάλει την επιλογή του μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Μία σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές” και υπογράμμισε πως δεν ήταν ποτέ πρόθεσή του να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές μόνος του: “Υπάρχει ένα συνταγματικά καθορισμένο όριο, των 180 βουλευτών, για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θεωρώ ότι πρακτικά είναι ανέφικτος στόχος και δεν θα ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ο Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Τσίπρα”

Από τα πυρά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ξέφυγε και το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, τον οποίο αποκάλεσε κόπια του Αλέξη Τσίπρα. “Το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι δικό του θέμα. Βλέπω στο ΠΑΣΟΚ ένα λόγο που μοιάζει πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές ο Νίκος Ανδρουλάκης – εάν δεν τον άκουγα και διάβαζα μόνο αυτά που έλεγε – θα πίστευα ότι κοπιάρει τον Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερα, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κινητοποιήσει συναισθήματα που έρχονται από παλιές δεκαετίες, με έναν τελείως ρηχό πολιτικό λόγο.

“Εάν κάτι ηττήθηκε στην κάλπη ήταν η τοξικότητα και η χυδαιότητα. Από την άλλη πιστεύω ότι ηττήθηκε και η ρηχότητα και η κενότητα. Δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό πίσω από τον λόγο του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και δυσκολεύονται να παρέχουν οποιοδήποτε στοιχείο για την κοστολόγηση του προγράμματός του”.

“Δεν έκοψα εγώ γέφυρες με τον Νίκο Ανδρουλάκη”

Αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνος που έκοψε πρώτος κάθε γέφυρα επικοινωνίας. “Δεν έκοψα εγώ γέφυρες με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου και με τη ΝΔ. Είχε στάση που υπηρέτησε, είπε ότι δεν με ήθελε πρωθυπουργό”.

“Αντιστρέφω τη δήλωση του κου Ανδρουλάκη και λέω στους πολίτες: θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερή κυβέρνηση; Στις κάλπες – εάν δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες – μία κυβερνητική πρόταση υπάρχει σήμερα κι αυτή είναι η αυτοδύναμη ΝΔ”, είπε. Σχετικά με ποιον πολιτικό αρχηγό θα ήθελε να δει στην αντιπολίτευση τόνισε πως θα σεβαστεί την κρίση του ελληνικού λαού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις