Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκάλα ηθοποιός Κάννες: Μύδροι Ερντογάν κατά της Μερβέ Ντιζντάρ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκάλα ηθοποιός Κάννες: Μύδροι Ερντογάν κατά της Μερβέ Ντιζντάρ

Τουρκάλα ηθοποιός Κάννες: Επίθεση με ύβρεις από το AKP

Μύδροι του Ερντογάν κατά της Τουρκάλας ηθοποιού Μερβέ Ντιζντάρ, η οποία έγινε η πρώτη από τη χώρα της που βραβεύεται στο φεστιβάλ των Καννών, επειδή ευχήθηκε καλύτερο μέλλον στις γυναίκες της Τουρκίας. «Σκλάβα της Δύσης», «ασεβή απέναντι πατρίδα της», «τιποτένια που έτρεμαν τα χέρια της όταν της έδωσαν να διαβάσει αυτό που κρατούσε» και «κομπλεξική που συντάσσεται με Κούρδους που ζουν σε παλάτια στη Γαλλία». Με αυτούς τους σκαιότατους χαρακτηρισμούς, εκπρόσωπος του AKP «στόλισε» την Τουρκάλα ηθοποιό Μερβέ Ντιζντάρ, η οποία κατά τη βράβευσή της στο φεστιβάλ Καννών, ευχήθηκε ένα καλύτερο «αύριο» για τις συμπατριώτισσές της.

Ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τη συνεχάρη, ο Ερντογάν μέσω εκπροσώπου του κόμματός του, του AKP έβγαλε χολή και πρόσβαλε με ανεκδιήγητους χαρακτηρισμούς την ηθοποιό. Την αήθη επίθεση στην ηθοποιό εξαπέλυσε ο Εμρέ Τζεμίλ Αϊβαλί, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του AKP. «Ο χαρακτήρας της Νουράι την οποίαν υποδύομαι είναι μια γυναίκα που παλεύει για τις πεποιθήσεις και την ίδια την ύπαρξή της και αυτό το πληρώνει ακριβά. Αναγκάστηκα να δουλέψω επί μακρόν προκειμένου να καταφέρω να γνωρίσω τη Νουράι και να την καταλάβω. Δυστυχώς όμως, το να είσαι γυναίκα στη γεωγραφική περιοχή όπου εγώ κατοικώ, απαιτεί το να μοιράζεσαι κι εσύ τα συναισθήματα της Νουράι, κι από την πρώτη ημέρα που έρχεσαι στον κόσμο.

Επειδή ο στόχος μου ήταν να ενισχύσω τον αγώνα της Νουράι καθώς και των γυναικών όπως αυτή, το βραβείο που κέρδισα στις Κάννες το αφιερώνω σε όλα τα πνεύματα που δεν σκύβουν το κεφάλι και αγωνίζονται και προσδοκούν να ζήσουν καλύτερες ημέρες στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά Ντιζντάρ στην ομιλία της στο κοινό του φεστιβάλ στις Κάννες.

Ποια είναι η Μερβέ Ντιζντάρ

Η Τουρκάλα ηθοποιός έχει γεννηθεί στη Σμύρνη το 1986. Σπούδασε υποκριτική στη σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Onsekiz Mart, στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια). Κατόπιν συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές ηθοποιίας και άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός, σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Μία από αυτές, υπό τον τίτλο «Ο Γιατρός – Η ιστορία ενός θαύματος» έχει προβληθεί στην Ελλάδα, από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι πριν από περίπου τρία χρόνια. Στην εν λόγω σειρά, η Ντιζντάρ έκανε μια γκεστ εμφάνιση, καθώς εμφανίστηκε σε 4 μόλις επεισόδια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Ντιζντάρ εξομολογήθηκε ότι «γίνομαι ‘ένα’ με τον εκάστοτε χαρακτήρα που υποδύομαι, σε βαθμό που η ύπαρξή μου να μην ξεχωρίζει από την ηρωίδα. Σε μια παραγωγή, συνέλαβα τον εαυτό μου να φέρεται ακριβώς όπως ο ρόλος της καταθλιπτικής την οποίαν υποδυόμουν. Νομίζω όμως ότι η ικανότητα της ενσυναίσθησης είναι το στοιχείο που κάνει έναν πραγματικό ηθοποιό να ξεχωρίζει».

Σε ό,τι αφορά στην προσωπική ζωή της, η Μερβέ Ντιζντάρ είναι διαζευγμένη. Το 2018 είχε νυμφευθεί τον Γκιουρχάν Αλτούντανσαρ, ο οποίος είναι επίσης ηθοποιός, όπως και η ίδια. Ωστόσο, το ζεύγος πήρε διαζύγιο ύστερα από τρία χρόνια έγγαμου βίου, με την Ντιζντάρ να απευθύνει έκκληση στα τουρκικά ΜΜΕ να μην επινοούν εκ του πονηρού ιστορίες που δεν ισχύουν και να μην ανακυκλώνουν ανυπόστατες φήμες. Όπως πχ ότι ο γάμος Ντιζντάρ και Αλτούντανσαρ κατέρρευσε επειδή οι σύζυγοι παρεξετράπησαν και διέπραξαν απιστία, ο ένας σε βάρος του άλλου. Η Μερβέ Ντιζντάρ διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι τίποτα τέτοιο δεν συνέβη -και ούτε θα μπορούσε ποτέ να έχει συμβεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις