Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Σάκκαρη – Μούχοβα: Αναπάντεχος αποκλεισμός για την Μαρία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάκκαρη – Μούχοβα: Αναπάντεχος αποκλεισμός για την Μαρία

Σάκκαρη - Μούχοβα: Ενοχλημένη από την αρνητική κριτική, εμφανίστηκε η Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε 2-0 σετ από την Καρολίνα Μούχοβα και έμεινε εκτός συνέχειας Roland Garros από την Τσέχα, όπως συνέβη και πέρσι. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε πρόωρα από το Roland Garros, αφού η Καρολίνα Μούχοβα επικράτησε 2-0 σετ και την άφησε εκτός συνέχειας Roland Garros. Η 26χρονη Τσέχα πέρσι είχε αποκλείσει τη Σάκκαρη στον δεύτερο γύρο, ενώ φέτος το έκανε στον πρώτο γύρο. Δεδομένα, αυτή η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε η 27χρονη Ελληνίδα και μπορεί να την αφήσει εκτός Top10. Φανερά απογοητευμένη ήταν η Μαρία στις δηλώσεις της στο Eurosport μετά τον αποκλεισμό της. Η Ελληνίδα τενίστρια προσπαθεί να χωνέψει το πρόωρο αντίο από την διοργάνωση και να συγκεντρωθεί στον επόμενο στόχο, καθώς τώρα θα ξεκουραστεί για λίγες ημέρες και θα ξεκινήσει προετοιμασία για την σεζόν στο γρασίδι. «Είχα πολύ δύσκολη κλήρωση εξ αρχής είναι η αλήθεια.

Η δυσκολότερη ίσως που θα μπορούσε να μου τύχει από τις unseeded, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Είμαι παίκτρια με ένα υψηλό επίπεδο. Έπρεπε να έχω βρει περισσότερες λύσεις όμως στο γήπεδο. Να μπορούσα να είχα αντιμετωπίσει λίγο καλύτερα το άγχος. Είναι λίγο φρέσκο όλο αυτό και είναι δύσκολο να πω τι πήγε στραβά. Είχα ξεκινήσει καλά το παιχνίδι και θα μπορούσα να το διαχειριστώ καλύτερα» ανέφερε για το παιχνίδι η Σάκκαρη στο Eurosport. Στην ερώτηση για το πώς θα συνεχιστεί η σεζόν, σχολίασε: «Δε μπορώ να πω πολλά για το μέλλον. Σίγουρα θέλω λίγες μέρες ξεκούρασης, να ηρεμήσει το κεφάλι και θα ξεκινήσω τα παιχνίδια στο γρασίδι. Το πού θα ξεκινήσει δεν το έχω αποφασίσει. Η σεζόν συνεχίζεται, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω».

“Με έκραζαν…”

Στη συνέχεια απάντησε φανερά ενοχλημένη για τον αποκλεισμό από μία unseeded παίκτρια και για την κριτική που θα της ασκηθεί (δεν ακούγεται η ερώτηση, ωστόσο από την απάντησή της αυτό προκύπτει), πως υπάρχει μερίδα του κόσμου που της έκανε κριτική ακόμη και μετά από ήττες σε τελικούς απέναντι σε τοπ παίκτριες, επομένως δεν θα της προκαλούσε έκπληξη. «Στα τελευταία δύο τουρνουά έχασα από την Βοντρούσοβα που έχει παίξει τελικό grand slam και την Μούχοβα που λόγω τραυματισμού έχει πέσει στην κατάταξη. Σίγουρα θα χάσω από παίκτριες χαμηλότερο ranking μέσα στη χρονιά. Εδώ με έκραζαν όταν έχανα σε τελικούς και ημιτελικούς που δεν της χάνω από μικρές παίκτριες, αλλά από τοπ, γι’ αυτό και διαφωνώ. Αλλά θα τύχει να χάσεις και άσχετα από το ranking» απάντησε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις