Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κωπηλασία Ελλάδα 2023: «Ασημένια» η Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (vids)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κωπηλασία Ελλάδα 2023: «Ασημένια» η Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (vids)

Κωπηλασία Ελλάδα 2023: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε δυναμικά την κούρσα

Τη δεύτερη θέση στον τελικό του μονού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας κατέκτησε η Ευαγγελία Αναστασιάδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε δυναμικά την κούρσα, πέρασε πρώτη τα 500 μέτρα, με την Τουρκάλα Οζμπάι και την Ρουμάνα Κόζμιουτς να την ακολουθούν. Στην συνέχεια, η τελευταία κατάφερε να μειώσει την απόσταση και μάλιστα πήρε ελαφρύ προβάδισμα (+0,26) στα 1500 μέτρα.

Η Κόζμιουτς συνέχισε να ανεβάζει ρυθμό, «σπρίνταρε» στο τέλος και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, τερματίζοντας σε χρόνο 7:32.43 αφήνοντας δεύτερη την Ευαγγελία Αναστασιάδου με χρόνο 7:35.14, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κριστίνα Νεουχόρτοβα από την Τσεχία με χρόνο 7:40.29.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησε το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά απ’ αυτό του Μονάχου, το περασμένο καλοκαίρι, ενώ στο παλμαρέ της έχει ένα χρυσό και ένα ασηένιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην κατηγορία Κ23 και δύο χρυσά και ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στην ίδια ηλικιακή κατηγορία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις