Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία ανηλίκων με ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη, διακινούσε ναρκωτικά κι έκανε διαρρήξεις
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία ανηλίκων με ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη, διακινούσε ναρκωτικά κι έκανε διαρρήξεις

Πέντε συλλήψεις

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα. Οκτώ μήνες από τη μεγάλη και αιματηρή-είχε τραυματισθεί γυναίκα αξιωματικός- επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη για την εξουδετέρωση πολυμελούς μαφιόζικης οργάνωσης που χρησιμοποιούσε τις φοιτητικές εστίες σαν συγκεκριμένα δωμάτια – ορμητήριο για έκνομες ενέργειες, ήρθε μία συμμορία ανηλίκων, να καλύψει το «κενό»! Πέντε μαθητές αλβανικής καταγωγής, που φοιτούν σε ΕΠΑΛ, όπου και γνωρίστηκαν, με σφυρί έσπασαν κλειδαριές των φοιτητικών εστιών και για τρεις εβδομάδες «κατέλαβαν» συγκεκριμένα δωμάτια.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκεί συναντιούνταν, μπαίνοντας στον χώρο του Πολυτεχνείου και στη συνέχεια σχεδίαζαν και αποφάσιζαν τις «δράσεις» τους σε Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανή. Οι «δράσεις» αυτές περιελάμβαναν διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κάνναβης αλλά και διάπραξη διαρρήξεων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία «επισκέπτονταν» πάρα πάνω από μία φορά. Δεν τους ενδιέφεραν μόνο τα χρήματα, αλλά έφευγαν φορτωμένοι με φιάλες ποτών και κινητά τηλέφωνα που έβρισκαν.

Οι πληροφορίες για όλα αυτά έφθασαν στην Ασφάλεια Αθηνών και οι ίδιοι αστυνομικοί που είχαν υλοποιήσει τη μεγάλη επιχείρηση για την εξουδετέρωση της μαφίας των ληστών στον ίδιο χώρο, πραγματοποίησαν τη νέα επιχείρηση. Στη διάρκειά της συνελήφθησαν 5 μέλη της συμμορίας, τέσσερις 16χρονοι κι ένας 17χρονος. Συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (-7- αλλοδαποί).

Αναφέρει η Αστυνομία στην ενημέρωσή της:

«Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι έχοντας παραβιάσει πόρτες στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη, κατέλαβαν δωμάτια τα οποία χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Οι ανήλικοι εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους στην περιοχή του Ζωγράφου και στην Αθήνα, όπου κατασχέθηκαν:

Μαχαίρι τύπου σουγιάς, κάνναβη συνολικού βάρους -0,88- γραμμαρίων, πλαστικός τρίφτης κάνναβης, ένα ζευγάρι γάντια, τσαντάκι και 6 κινητά τηλέφωνα.

Στα κατειλημμένα δωμάτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Κάνναβη συνολικού βάρους 103 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, 2 κυνηγετικά φυσίγγια, πολυεργαλείο, 2 κινητά τηλέφωνα, 2 φορητοί υπολογιστές. Συνολικά εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία τα μέλη της συμμορίας αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, τρόφιμα, ποτά και κινητά τηλέφωνα και μία περίπτωση κλοπής δικύκλου». Πρόσθετες πληροφορίες του Alphafreepress αναφέρουν ότι οι ανήλικοι χρησιμοποιούσαν για τον διπλό σκοπό τους τα δωμάτια 608, 665, 666 (6ος όροφος) και 1003 (10ος όροφος)! Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ό,τι αφορά τις διαρρήξεις, είχαν προχωρήσει σε πανομοιότυπες εισβολές σε συγκεκριμένο κατάστημα –παιδότοπο , στην Αθήνα, πέντε φορές(!)

Σκαρφάλωναν ένα μεταλλικό πλέγμα που οριοθετεί τον χώρο των τραπεζιών και αφαιρούσαν τρόφιμα και ποτά. Τον Φεβρουάριο, όπως προέκυψε, παραβίασαν, νυχτερινές ώρες και ξημερώματα την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου καταστήματος – αναψυκτήριου, στου Ζωγράφου, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ, τα οποία βρίσκονταν στο ταμείο κι ένα κινητό τηλέφωνο αξίας περίπου 150 ευρώ. Δρώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τέσσερις ημέρες μετά, προχώρησαν σε νέα διάρρηξη αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, τα οποία βρίσκονταν στο ταμείο και τρία κινητά τηλέφωνο αξίας περίπου 450 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη σε συμμορία, τα μέλη της οποίας διαπράττουν τετελεσμένες και σε απόπειρα κλοπές, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις