Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρότζερ Γουότερς – Ναζί: Οργή για τον μπασίστα των Pink Floyd, ντύθηκε αξιωματικός των SS
ΚΟΣΜΟΣ

Ρότζερ Γουότερς – Ναζί: Οργή για τον μπασίστα των Pink Floyd, ντύθηκε αξιωματικός των SS

Ρότζερ Γουότερς - Ναζί: O μπασίστας των Pink Floyd συνέκρινε νεκρή Παλαιστίνια δημοσιογράφο του Al Jazeera με την Άννα Φρανκ, θύμα του Ολοκαυτώματος

Σάλο και οργή προκάλεσε ο μπασίστας των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς όταν ανέβηκε στην σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα ντυμένος σαν αξιωματικός των Ναζί των SS. Ο Γουότερς κατά τη διάρκεια της συναυλίας του έκανε παραλληλισμούς μεταξύ της Άννας Φρανκ και της πρόσφατα δολοφονημένης από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική όχθη της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Shireen Abu Akleh. Τα ονόματα της Άννα Φρανκ και της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου προβλήθηκαν σε βίντεο wall κατά τη διάρκεια της συναυλίας προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Όταν εμφανίστηκε στο Mercedes-Benz Arena ο 79χρονος Γουότερς, φορούσε ένα κοστούμι που θύμιζε αυτά που χρησιμοποιούσαν οι ναζί αξιωματικοί με τον κόκκινο βραχίονα, τον αγκυλωτό σταυρό σφυριά και δερμάτινο κολάρο. Την πρωτοβουλία του τραγουδιστή σχολίασε και το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. «Γεια σε όλους εκτός από τον Roger Waters που πέρασε το βράδυ στο Βερολίνο (Yes Berlin) βεβηλώνοντας τη μνήμη της Άννας Φρανκ και των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα», έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις