Μια ρεζέρβα γεμάτη… θάνατο

ΕΛΛΑΔΑ

Μια ρεζέρβα γεμάτη… θάνατο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Με κατεύθυνση... Θεσσαλονίκη

25.05.2023 | 22:58

Κάθε είκοσι ημέρες κι ένα φορτίο θανάτου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης! Στις 5 Μάϊου στα διόδια των Μαλγάρων, όπου άνδρες της τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων είχαν ακινητοποιήσει ένα αυτοκίνητο, βρήκαν σε ειδική κρύπτη στο ντουλαπάκι του οδηγού και πίσω από το ηχοσύστημα κοντά στα 23 κιλά ηρωίνης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είκοσι ημέρες μετά, τα αδίστακτα κυκλώματα επανέλαβαν το εγχείρημα να μεταφέρουν άλλη τρομακτική ποσότητα «λευκού θανάτου» και πάλι με αυτοκίνητο και πάλι σε ειδική κρύπτη. Συγκεκριμένα πάνω από 12 κιλά ηρωίνης, κρυμμένη στο εσωτερικό της ρεζέρβας του οχήματος. Το όχημα ακινητοποιήθηκε για έλεγχο στα διόδια των Μαλγάρων, όπως είχε συμβεί και με το προηγούμενο. Αρχικά οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή της 27χρονης Ελληνίδας συνοδηγού ποσότητα κάνναβης. Στη συνέχεια από την έρευνα σε όλο το αυτοκίνητο, βρέθηκε και η ποσότητα της φονικής ηρωίνης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς είναι 33χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης. Για τους κινήσεις του ζευγαριού αναφέρεται ότι «οι ανωτέρω, εντοπίστηκαν να κινούνται με επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε για έλεγχο στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων και στην κατοχή της 27χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Στο βοηθητικό ελαστικό

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα των δραστών εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα, στο εσωτερικό του βοηθητικού ελαστικού (ρεζέρβα) και κατασχέθηκαν, 12 κιλά και 200 γραμμάρια ηρωίνης, συσκευασμένα σε 25 δέματα». Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, «ο 33χρονος αλλοδαπός, με άμεση συνεργάτιδα την 27χρονη, προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες αποθήκευαν και οργάνωναν τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στα πολεοδομικά συγκροτήματα Θεσσαλονίκης και Αθήνας».

Σημειώνεται από την Διωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,  ότι ο 33χρονος συλληφθείς, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία. Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση σε συνδυασμό με παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, οδηγήθηκαν  στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Exit mobile version