Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία ληστών στο κέντρο: Πιστόλι, drones, αντιασφυξιογόνες μάσκες
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία ληστών στο κέντρο: Πιστόλι, drones, αντιασφυξιογόνες μάσκες

Συνελήφθησαν δύο από τα μέλη της οργάνωσης, ένας Ρώσος κι ένας Αλβανός υπήκοος

Συμμορία ληστών με… δύο τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones), στην κατοχή τους, αλλά και έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, εξουδετερώνεται από την Αστυνομία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σούπερ Μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων και πρακτορεία του ΟΠΑΠ, βρίσκονταν επί μήνες στο στόχαστρο της, τουλάχιστον τριμελούς, συμμορίας,  που διέπραττε  τις ένοπλες ληστείες,  σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Σε επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, σε Βύρωνα και Αμπελόκηπους, όπου διέμεναν, συνελήφθησαν δύο από τα μέλη της οργάνωσης, ένας Ρώσος κι ένας Αλβανός υπήκοος, ενώ προσήχθη, αλλά δεν συνελήφθη ένας επίσης Αλβανός, για τον οποίο δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του Αυτοφώρου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας, ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα, απείθεια και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του τελωνειακού κώδικα. Οι συλληφθέντες, διέπρατταν ένοπλες ληστείες, φορώντας κουκούλες η κράνη και μ την απειλή πιστολιών λήστευαν υπαλλήλους των καταστημάτων σε Εξάρχεια, Αμπελόκηπους (σ.σ. τόπος διαμονής των δύο συλληφθέντων),  Κυψέλη, Νέο Ψυχικό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρει η Αστυνομία  το διάστημα από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της συμμορίας, έχοντας προμηθευτεί τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (κουκούλες, κράνη μοτοσικλετιστών, καπέλα, υφασμάτινες μάσκες προσώπου, πιστόλια, μοτοσυκλέτες), διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα του κέντρου της Αθήνας.

Πώς δρούσαν

«Ειδικότερα», συμπληρώνει η ΕΛ.ΑΣ  «ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), ακολουθούσαν την εξής μεθοδολογία:

Στόχευαν κυρίως σε καταστήματα Σούπερ-Μάρκετ, πρακτορεία τυχερών παιγνίων και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σε κοντινή απόσταση από τους στόχους ανέμεναν συνεργοί τους οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο και ενημέρωναν για τυχόν διέλευση αστυνομικών.

Εισέρχονταν στα καταστήματα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, κράνη μηχανής, καπέλα τύπου τζόκεϊ και υφασμάτινες μάσκες.

Απειλούσαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες χρησιμοποιώντας όπλο.

Για την προσέγγιση και τη διαφυγή από το χώρο χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες, από τις οποίες, είτε αφαιρούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τις απέκρυπταν».

Δίπλωναν τις πινακίδες

Ως προς το τελευταίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες, είτε αφαιρούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας των μοτοσικλετών με τις οποίες διέφευγαν είτε στράβωναν και δίπλωναν την πινακίδα κυκλοφορίας τους, προκειμένου να δυσχεραίνουν με αυτόν τον τρόπο τον εντοπισμό τους.

Από τις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, συνολικά κατασχέθηκαν:

Κάρτες SIM, κινητό τηλέφωνο, 14 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, μαχαίρι, 2 drone και 6 αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οχτώ ληστείες και δύο  απόπειρες ληστειών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους, καθώς και την ταυτοποίηση περαιτέρω συνεργών τους, συνεχίζονται. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις