Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι αγκαλιές του τρόμου – Στα χέρια των Αρχών ένα ζευγάρι
ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγκαλιές του τρόμου – Στα χέρια των Αρχών ένα ζευγάρι

Πώς δρούσαν - Η περίπτωση 85χρονης

Όταν κάποιες αγκαλιές καταλήγουν σε βαρύτατες αιματηρές ληστείες με θύματα, κατά κανόνα, αμέριμνες γυναίκες. Μοιάζει να έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας οι επιθέσεις… «αγάπης», με σφιχτούς εναγκαλισμούς των θυμάτων που ενώ προσπαθούν να καταλάβουν ποια είναι η «διαχυτική γνωστή τους», νιώθουν ότι τους τραβάει την χρυσή αλυσίδα από το λαιμό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οταν αντιδράσουν, αρχίζουν τα δύσκολα. Πολλές γυναίκες στην προσπάθειά τους να σώσουν τα χρυσαφικά τους, ενστικτωδώς αντιστέκονται με αποτέλεσμα να βρίσκονται με χτυπήματα στην άσφαλτο και αιμόφυρτες. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που έγιναν αποδέκτες τον τελευταίο μήνα, σοβαρών περιπτώσεων, αντέδρασαν γρήγορα και ήδη προχώρησαν σε συλλήψεις δραστών τέτοιων επιθέσεων, στα Νότια Προάστια. Η πιο σοβαρή περίπτωση, αφορά 85χρονη κάτοικο Γλυφάδας, η οποία έπεσε θύμα «επίθεσης αγάπης από μια 49χρονη, στις αρχές Απριλίου. Ενστικτωδώς αντέδρασε στο τράβηγμα της αλυσίδας από το λαιμό της με αποτέλεσμα να ακολουθήσει αιματηρή ληστεία «με ιδιαίτερη σκληρότητα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αστυνομία.

Κάταγμα ισχίου

Η γυναίκα, πέφτοντας στο έδαφος, υπέστη κάταγμα ισχίου και αιμόφυρτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πρόσφατα επέστρεψε στο σπίτι της με αρκετά προβλήματα να την ακολουθούν. Οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, συγκινημένοι και από όσα υπέστη η γυναίκα αλλά και για να μην επαναληφθεί το ίδιο με άλλη, κατάφεραν να εξιχνιάσουν τη ληστεία και να προχωρήσουν στη σύλληψη 49χρονης και του  48χρονου συζύγου της. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για  ληστεία από την οποία επήλθε βαριά σωματική βλάβη, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Πώς δρούσαν

«Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με όχημα προσέγγισαν την 85χρονη που κινούνταν πεζή και της επιτέθηκαν, με σκοπό να αρπάξουν την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της. Ο 48χρονος ακινητοποίησε την παθούσα και η 49χρονη τράβηξε βίαια την αλυσίδα, ασκώντας της παράλληλα πίεση στο λαιμό προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της. Η 49χρονη δε δίστασε να σύρει την ηλικιωμένη γυναίκα στο έδαφος, τραυματίζοντας την, έως ότου ολοκληρώσει τον εγκληματικό σκοπό της».

Οι συλληφθέντες,  έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Ωστόσο αυτού του διαφορετικού είδους αγκαλιές…απλώθηκαν και στην Ηλιούπολη! Εκεί, συνελήφθη μια 30χρονη Ρομά, για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Σχηματίσθηκε δικογραφία  και σε βάρος δύο συνεργών της,  οι οποίοι αναζητούνται.

Ιδού πως περιγράφει τα δραματικά για τα θύματα γεγονότα η Αστυνομία: «Πρωινές ώρες, η 30χρονη, αφού αποβιβάσθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 53χρονος συνεργός της, προσέγγισε ημεδαπή που κινούνταν πεζή στην περιοχή της Ηλιούπολης και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού και χρήση ήπιας σωματικής βίας, αποπειράθηκε να  αφαιρέσει χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της, πλην όμως έγινε αντιληπτή και ακινητοποιήθηκε.

Διέφυγε ο 53χρονος

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατέφθασαν στο σημείο και οδήγησαν τη δράστιδα στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης όπου συνελήφθη, ενώ ο 53χρονος συνεργός της διέφυγε με το προαναφερόμενο όχημα». Εξιχνιάστηκαν ακόμη  τρείς περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μέθοδο σε βάρος πεζών ηλικιωμένων ατόμων, στις περιοχές του Αλίμου και της Γλυφάδας. Η συλληφθείσα, η οποία κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις