Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Από νησί σε… νησί κυνηγούσαν το ζευγάρι που είχε “σηκώσει” σπίτια στη Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ

Από νησί σε… νησί κυνηγούσαν το ζευγάρι που είχε “σηκώσει” σπίτια στη Σαντορίνη

Μετρητά και κοσμήματα

Εκαναν…απόβαση στο νησί της Σαντορίνης, επισκέφθηκαν… σπίτια στις περιοχές των Φηρών, του Ημεροβιγλίου και του Μονολίθου, φόρτωσαν στις αποσκευές τους μετρητά και κοσμήματα και πήραν το πλοίο της γραμμής για Πειραιά! Όμως, οι αστυνομικοί της Θήρας  κινητοποιήθηκαν και ταυτοποίησαν τους δράστες των διαρρήξεων των οικιών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έτρεξαν στο λιμάνι, αλλά εκεί διαπίστωσαν ότι οι αναζητούμενοι ήταν ήδη εν πλω, καθώς το πλοίο είχε αναχωρήσει για Πειραιά, με ενδιάμεσους σταθμούς άλλα νησιά. Έτσι, ενημέρωσαν αμέσως τους συναδέλφους τους στη Νάξο, να μπουν στο πλοίο, να εντοπίσουν τους συγκεκριμένους και να τους οδηγήσουν και πάλι στη Σαντορίνη! Σε έλεγχο που ακολούθησε στις αποσκευές του ζευγαριού, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, τιμαλφή – χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο, ως προϊόντα κλοπής.

Ιδού πως περιγράφει η ίδια η Αστυνομία, το κυνήγι στη θάλασσα (!) του ζευγαριού των επιτηδείων:

Συνελήφθησαν, αναφέρει,  δύο ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράνομη κατακράτηση. «Ειδικότερα»,  συνεχίζει «όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας, μεσημβρινές ώρες, οι δράστες διέπραξαν τέσσερις κλοπές αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή από κατοικίες στις περιοχές Φηρών, Ημεροβιγλίου και Μονολίθου, όπου μετέβησαν χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενο όχημα. Επίσης, σε μία περίπτωση εγκλώβισαν ένοικο εντός της κατοικίας του προκειμένου να μην αναγνωριστούν κατά τη διαφυγή τους.

Για Πειραιά

Στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης των περιστατικών που καταγγέλθηκαν, προέκυψε ότι οι δράστες μετά τις πράξεις τους επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά και σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή και το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, εντοπίσθηκαν κατά την άφιξη τους στη Νάξο. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου και η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες έκνομες ενέργειες συνεχίζεται.

Ο “θησαυρός” στην Άρτα

Τις ίδιες ώρες, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ύστερα  έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γ. Καραϊσκάκη, ο οποίος κατηγορείται, με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε,  για κλοπή από σπίτι, σε χωριό της ΄Αρτας, χρηματικού ποσού ύψους 92.450 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις