Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλυσαν τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και βρήκαν 9 κιλά ηρωίνη
ΕΛΛΑΔΑ

Έλυσαν τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και βρήκαν 9 κιλά ηρωίνη

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για μέλος κυκλώματος

Ταξίδευε από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, κρύβοντας στον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου κοντά στα εννέα κιλά «λευκού θανάτου»! Ήδη όμως, οι αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν μπει στα ίχνη του και επεδίωκαν την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν το αυτοκίνητο, που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός, έφθασε λίγο πριν από τα διόδια των Μαλγάρων, οι αστυνομικοί της δίωξης, ζήτησαν τη συνδρομή των συναδέλφων τους της Άμεσης Δράσης, να ακινητοποιηθεί στο χώρο των διοδίων, σε ασφαλές σημείο. Ακολούθησε έρευνα σε όλο το αυτοκίνητο και δεν άργησαν οι αστυνομικοί να ανακαλύψουν το φορτίο της ηρωίνης, στον πίσω εσωτερικά του πίσω προφυλακτήρα.

Η ΕΛΑΣ για την σύλληψη και κατάσχεση του μεγάλου φορτίου, ανακοίνωσε ότι «περισσότερα από 8 κιλά και 900 γραμμάρια ηρωίνης επρόκειτο να διοχετεύσει σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων νεαρός, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

23χρονος οδηγός

Πρόκειται για 23χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών». Ως προς τις συνθήκες της σύλληψης και κατάσχεσης της θανατηφόρας ηρωίνης, η Αστυνομία, εξηγεί: «Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο την Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ακινητοποιήθηκε στα διόδια Μαλγάρων, όπου μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον οπίσθιο προφυλακτήρα συνολικά 18 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8 κιλών και 919 γραμμαρίων».

Επιπλέον, στην κατοχή του 23χρονου, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι αποτελεί μέλος κυκλώματος εμπορίας ηρωίνης, συμπληρώνει η Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα  κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του. Το στοιχείο της κατάσχεσης του κινητού τηλεφώνου θεωρείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις πολύ σημαντικό καθώς από την ανάλυσή του και με δεδομένα τα στοιχεία της αστυνομίας ότι ο 23χρονος αποτελεί μέλος κυκλώματος, πιθανόν θα βοηθήσει τις έρευνες, που ακολουθούν.

Να βρεθούν δηλαδή και οι επαφές με τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, τόσο αυτά που βρίσκονται στην Αθήνα και παρέδωσαν τα 9 κιλά για τη μεταφορά, όσο και εκείνων, που θα την παραλάμβαναν την ηρωίνη στη Θεσσαλονίκη για να τη διαθέσουν στα στέκια των άτυχων τοξικοεξαρτημένων, που ακροβατούν καθημερινά μεταξύ ζωής και θανάτου. Επίσης, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις