Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έπιασαν στο αεροδρόμιο οικιακή βοηθό – Την έψαχναν 11 χρόνια!
ΕΛΛΑΔΑ

Έπιασαν στο αεροδρόμιο οικιακή βοηθό – Την έψαχναν 11 χρόνια!

Για βίαια ληστεία

Εντεκα χρόνια μετά από τη βίαιη ληστεία που είχε διαπράξει μαζί με άλλη γυναίκα συνεργό της σε βάρος ηλικιωμένης στη Γλυφάδα όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, βρέθηκε 55χρονη Γεωργιανή στα χέρια της Αστυνομίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εντοπίστηκε και συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς για την πατρίδα της. Οι αστυνομικοί του Συνοριακού Ελέγχου, διαπίστωσαν ότι σε βάρος της οικιακής βοηθού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, η βίαιη ληστεία με θύμα την 88χρονη, τότε, ιδιοκτήτρια του σπιτιού η οποία την πλήρωνε για να την φροντίζει, έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2012. Η οικιακή βοηθός, όπως αποδείχθηκε, έχοντας αποσπάσει την εμπιστοσύνη της ηλικιωμένης γυναίκας και γνωρίζοντας αρκετά πράγματα για την οικονομική της κατάσταση, μπήκε στο σπίτι με άλλη γυναίκα-συνεργό της, ακινητοποίησαν και χτύπησαν τη γερόντισσα.

Εν τέλει, άρπαξαν, κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, 10.000 ευρώ σε μετρητά και πλήθος κοσμημάτων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η 55χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Δίνοντας κάποια στοιχεία για την ληστεία, η Αστυνομία αναφέρει:

«Ειδικότερα, η 55χρονη από κοινού με έτερη συνεργό της, διέπραξαν βίαιη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην οικία της στη Γλυφάδα, με λεία -10.000- ευρώ και πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων. Επισημαίνεται ότι η 55χρονη εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην οικία της παθούσας». Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, σε άλλη παρόμοια υπόθεση, εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας  μία 46χρονη  οικιακή βοηθό από τη Γεωργία μαζί με τον 27χρονο φίλο της. Είχαν προηγηθεί δύο κλοπές στο σπίτι, όπου εργαζόταν η 46χρονη ως οικιακή βοηθός, στο Μαρούσι και είχε παρατηρηθεί ότι οι δράστες είχαν μπει στο εσωτερικό χωρίς παραβίαση κλειδαριάς, πιθανότατα με αντικλείδι.

Οι υποψίες στράφηκαν στην αλλοδαπή οικιακή βοηθό, η οποία είχε αποχωρήσει από το σπίτι και την εργασία της και διέμενε στο κέντρο της Αθήνας με 27χρονο φίλο της.

Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα αυτό, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων:

Δύο ποδήλατα, πλήθος ρολογιών χειρός, πλήθος γυαλιών ηλίου, κοσμήματα, αναπτήρες, είδη ρουχισμού και τσάντες.

Για το ιστορικό της υπόθεσης, ανέφερε η Αστυνομία:

«Στο πλαίσιο διερεύνησης δύο κλοπών από οικία στο Μαρούσι, που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 2μηνο, με αφαιρεθέντα τιμαλφή, κοσμήματα, είδη ρουχισμού και χρηματοκιβώτιο, που περιείχε χρήματα και τραπεζικές επιταγές, ταυτοποίηθηκε η εμπλοκή της 46χρονης αλλοδαπής, η οποία εργάζονταν ως οικιακή βοηθός στην προαναφερόμενη οικία».

Εδώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ήταν τόσο βέβαιοι ότι οι κλοπές έγιναν από πρόσωπο που γνώριζε «από μέσα» την οικία, καθώς  οι δράστες είχαν μαζί τους ειδικό εργαλείο για τη διάτρηση του τοίχου, πίσω από τον οποίο βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο! Γνώριζαν σε ποια ακριβώς σημεία της οικίας η ιδιοκτήτρια έκρυβε ένα ακριβό ρολόι, χρυσά βραχιόλια, χρυσούς σταυρούς, ακριβά δαχτυλίδια και πολλά άλλα μικρότερα αντικείμενα. Εντόπισαν, επίσης, στην κρεβατοκάμαρα και ένα πανάκριβο ασημί βραχιόλι κατασκευής διεθνούς οίκου με γαλάζιες πέτρες και για το οποίο η 46χρονη κατά τα στοιχεία είχε δείξει το «ενδιαφέρον» της από την εποχή που εργαζόταν στο σπίτι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις