Λακκούβες στους δρόμους: Την έκλεισε μόνος και πρέπει να πληρώσει… πρόστιμο

ΚΟΣΜΟΣ

Λακκούβες στους δρόμους: Την έκλεισε μόνος και πρέπει να πληρώσει… πρόστιμο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Λακκούβες στους δρόμους: Πήρε την πρωτοβουλία να διορθώσει ένα πρόβλημα στην περιοχή, αλλά τώρα τον κυνηγά η γραφειοκρατία

16.05.2023 | 06:17

Συνταξιούχος στην Ιταλία έχει αρχίσει αγώνα κατά της «αδικίας» να του επιβληθεί πρόστιμο σχεδόν 900 ευρώ για την επισκευή μιας λακκούβας. Ο Κλαούντιο Τρέντα ήταν πολύ απογοητευμένος από την αδυναμία του τοπικού συμβουλίου να επιδιορθώσει μια λακκούβα 30 εκατοστών σε διάβαση πεζών στην Μπαρλασίνα, στη βόρεια Ιταλία. Ο 72χρονος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και για αυτό γέμισε τη λακκούβα με κρύα άσφαλτο. Δυστυχώς για τον συνταξιούχο, του επέβαλαν πρόστιμο 882 ευρώ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Τρέντα ανέβασε φωτογραφία της επιστολής που έλαβε από την αστυνομία κατηγορώντας τον για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Του επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή εκτέλεσε μια δυνητικά επικίνδυνη εργασία σε δημόσιο χώρο χωρίς άδεια ή αρμοδιότητα και, για αυτό, διατάχθηκε να επαναφέρει την τρύπα στην αρχική της κατάσταση.

«Αν νομίζουν ότι είμαι ηλίθιος, κάνουν λάθος», δήλωσε στην Corriere della Sera και πρόσθεσε ότι «με προκάλεσαν και γι’ αυτό τώρα καταθέτω αγωγή κατά του συμβουλίου για αμέλεια». Η περιπέτεια του συνταξιούχου, γράφει ο Guardian, άνοιξε συζήτηση στην Ιταλία, με τον ίδιο να δέχεται κύμα αλληλεγγύης από όλη την Ιταλία και να καλείται σε τηλεοπτικές εκπομπές. «Δεν είμαι συνηθισμένος σε όλη αυτή τη δημοσιότητα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «θα παλέψω μέχρι τέλους για να ακυρωθεί αυτό το πρόστιμο, καθώς, κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για αδικία. Γιατί να επιβληθεί πρόστιμο σε εμένα και όχι σε εκείνους που γνώριζαν για το πρόβλημα και δεν παρενέβησαν;»

Exit mobile version