Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά την απίστευτη κλοπή των 81 διαβατηρίων
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά την απίστευτη κλοπή των 81 διαβατηρίων

Οι βαλίτσες διαθέτουν σύστημα γεωεντοπισμού

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αστυνομία, μετά την κλοπή 81 διαβατηρίων, τα οποία μεταφέρονταν από γυναίκα υπάλληλο μεταφορικής σε τρία Τμήματα του Κέντρου για να παραδοθούν στους κατόχους τους!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα διαβατήρια, που ήταν τοποθετημένα σε βαλίτσες, σύμφωνα με την κατάθεση της υπαλλήλου πέρασαν στα χέρια των δραστών, όταν εκείνη, οδηγώντας το αυτοκίνητο της μεταφοράς, σταμάτησε για λίγο επί της λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα για να πάρει χρήματα από Α.Τ.Μ. Οι δράστες, που εκτιμάται σε πρώτη φάση ότι προχώρησαν στην κλοπή, πιστεύοντας ότι μέσα στις βαλίτσες υπήρχαν χρήματα, εξαφανίστηκαν ταχύτατα. Η υπάλληλος επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο, διαπίστωσε ότι έλειπαν οι δύο από τις τρεις βαλίτσες και ενημέρωσε την Αστυνομία αναφέροντας ότι είχε κλειδώσει ηλεκτρονικά το όχημα, κάτι, που ερευνάται καθώς δεν παρατηρήθηκε παραβίαση.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι σε κάθε συσκευασία με διαβατήρια υπάρχουν GPS για τον εντοπισμό τους σε περίπτωση απώλειας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κοντά σε κεντρικό ξενοδοχείο επί της οδού Αχαρνών βρέθηκε πεταμένη η μία βαλίτσα κι έτσι η έρευνα συνεχιζόταν για τον εντοπισμό και της δεύτερης. Για την κλοπή όπως ήταν φυσικό ενημερώθηκε αμέσως η Διεύθυνση Διαβατηρίων η οποία είχε εκδώσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα και προχώρησε αμέσως στην ακύρωσή τους. Οι αριθμοί που είχαν χτυπηθεί πάνω τους δόθηκαν ηλεκτρονικά σε όλες τις χώρες προκειμένου να χτυπήσει alertστην περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Για τη σοβαρή υπόθεση, εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ, όπου αναφέρονται τα πάρα κάτω:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τη διερεύνηση καταγγελλόμενου περιστατικού κλοπής διαβατηρίων από υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της υπαλλήλου, μεσημβρινές ώρες,  κατά τη διάρκεια στάσης που πραγματοποίησε σε περιοχή της Καλλιθέας, άγνωστος δράστης αφαίρεσε από το εσωτερικό του οχήματος, που χρησιμοποιούσε, δύο βαλίτσες οι οποίες περιείχαν διαβατήρια εκδοθέντα από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως προέκυψε οι βαλίτσες περιείχαν 81 διαβατήρια και προορίζονταν για παράδοση σε Τμήματα Διαβατηρίων. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία, το έργο της παροχής υπηρεσιών ασφαλούς ταχυμεταφοράς διαβατηρίων και λοιπών δικαιολογητικών εγγράφων αναλαμβάνει ανάδοχη εταιρεία βάσει διαγωνισμού».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις