Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θρήνος στις Σέρρες για τον 61χρονο Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου
ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στις Σέρρες για τον 61χρονο Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου

Πώς σκοτώθηκε

Θρηνεί η εκπαιδευτική κοινότητα των Σερρών για τον τραγικό θάνατο του επί χρόνια Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Δημήτρη Χατζηαγοράκη, 61 ετών, ο οποίος έπεσε θύμα του απίστευτου τροχαίου δυστυχήματος το μεσημέρι της Κυριακής, σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο άτυχος εκπαιδευτικός με τη λαμπρή παρουσία στη θέση του διευθυντή, αλλά και με προσφορά στους συνδικαλιστικούς αγώνες για το καλό της μαθητικής και διδασκαλικής κοινότητας, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, για άγνωστο λόγο, αρχικά έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και αυτό προσέκρουσε σε τσιμεντένιο διαχωριστικό διάζωμα. Ο δάσκαλος, σοκαρισμένος βγήκε από το αυτοκίνητο, χωρίς εμφανές τραύμα και η πρώτη του ενέργεια ήταν να βγάλει από το πορτ μπαγκαζ το προειδοποιητικό τρίγωνο κινδύνου και να το τοποθετήσει σε ασφαλή απόσταση από το όχημα με μόνο γνώμονα να προστατεύσει τους άλλους διερχόμενους οδηγούς για να μην προκληθεί νέο ατύχημα.

Ακριβώς σε εκείνη τη χρονική στιγμή, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιγνίδι. ΄Ενας 24χρονος οδηγός άλλου οχήματος, παρέσυρε τον δάσκαλο με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του… Ο Δημήτρης Χατζηαγοράκης, έχαιρε πολύ μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα των Σερρών και ήταν διευθυντής την τελευταία δεκαετία στο 8ο Δημοτικό Σχολείο. Πριν από λίγες ημέρες, αναφέρουν οι πληροφορίες, στο σχολείο του είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία άσκηση πυρκαγιάς-εκκένωσης την οποία είχε συντονίσει ο εκλιπών. Με απόφαση του Δημάρχου Σερρών το σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται το 8ο και το 25ο Δημοτικά Σχολεία Σερρών δεν θα λειτουργήσουν.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σερρών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του για τον θάνατο του εκπαιδευτικού σημειώνοντας τα εξής:

“Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών θρηνεί ένα ακόμα μέλος του.

Ένα τραγικό συμβάν στέρησε τη ζωή του αγαπητού συναδέλφου Δημητρίου Χατζηαγοράκη διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολειου Σερρών.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό παράδεισο Δημήτρη”.

Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (14/05), ο άτυχος/.

Για το τραγικό δυστύχημα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία:

Η ενημέρωση της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο αναφέρει:

“Σήμερα(σ.σ. χθες), το μεσημέρι, στο 35ο χιλιόμετρο του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο διαχωριστικό διάζωμα και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών του οχήματος. Στη συνέχεια ο 61χρονος κινούμενος πεζός τοποθέτησε τρίγωνο ασφαλείας στο οδόστρωμα και κατά την επιστροφή του στο όχημα παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 61χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις