Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαμερίσματα… φυτείες σε Πειραιά και Φλώρινα
ΕΛΛΑΔΑ

Διαμερίσματα… φυτείες σε Πειραιά και Φλώρινα

Καλλιεργούσαν... δενδρύλλια

Δύο διαμερίσματα, που είχαν μετατραπεί από τους ενοίκους τους σε…φυτείες καλλιέργειας κάνναβης, με όλο τον απαιτούμενο «εξοπλισμό», ανακάλυψαν αστυνομικοί σε Πειραιά και Φλώρινα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην πρώτη υπόθεση η οικία, στην οποία ο ένοικος καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο-τεχνητό φως, εξαερισμός, ειδικοί λαμπτήρες, σύστημα εξαέρωσης- βρισκόταν στη περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου. Στη δεύτερη υπόθεση, στη Φλώρινα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ένας 22χρονος ήταν αυτός που είχε μετατρέψει την οικία του σε φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μετά την ανακάλυψη του οργανωμένου και εξοπλισμένου εργαστηρίου-φυτωρίου υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, αναζήτησαν, χωρίς αποτέλεσμα τον 40χρονο ένοικο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

«Ειδικότερα», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση «αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης διά της υδροπονικής μεθόδου από τον κατηγορούμενο και περαιτέρω διακίνηση των συγκομισθέντων ποσοτήτων κάνναβης στην περιοχή του Πειραιά, πραγματοποίησαν πρωινές ώρες, έρευνα σε οικία που έχει μισθώσει ο 40χρονος στην περιοχή του Πειραιά. Εντός της ανωτέρω οικίας εντοπίσθηκε, φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης διά της υδροπονικής μεθόδου, μετά του απαραίτητου εξοπλισμού υποστήριξης της καλλιέργειας, ενώ επακολούθησε έρευνα και στην οικία που διαμένει ο κατηγορούμενος στον Πειραιά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

40 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 50,6 γραμμ. κάνναβης, πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης και πλαστικός τρίφτης». Στη Φλώρινα, όπως προαναφέρθηκε, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 22χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. «Συγκεκριμένα», επισημαίνει η Αστυνομία «στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς στον 22χρονο, όπου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε  αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω στην Φλώρινα, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σύστημα δημιουργίας κατάλληλων περιβαλλοντολογικών συνθηκών (υγρασίας – φωτισμού – θερμότητας) για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης».

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ενα δενδρύλλιο κάνναβης, συνολικού ύψους 63 εκατοστών, το οποίο καλλιεργούσε σε γλάστρα με την μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, 15 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας,4 τρίφτες κάνναβης και πλήρως διαμορφωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (λαμπτήρες φωτός, θερμότητας, ανεμιστήρα, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός κλπ). Η δικογραφία που σχηματίσθηκε,  υποβλήθηκε στην  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις