Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απατεώνες παρίσταναν τους χειρουργούς και ζητούσαν από μητέρες δήθεν θυμάτων λίρες
ΕΛΛΑΔΑ

Απατεώνες παρίσταναν τους χειρουργούς και ζητούσαν από μητέρες δήθεν θυμάτων λίρες

Χρήματα, κοσμήματα, λίρες 

Σε μετρητά, κοσμήματα και …χρυσές λίρες, ζητούσε φορτικά να πληρωθεί εγκέφαλος συμμορίας, που παρίστανε τηλεφωνικά τον…χειρουργό, σε ανύποπτους γονείς σε περιοχές της Ροδόπης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι οποίοι, άκουγαν έντρομοι, τον “γιατρό» να τους πληροφορεί ότι η κόρη τους η ο γιος τους είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα και ότι ήταν επείγουσα η ανάγκη να ξεκινήσει τη χειρουργική επέμβαση! Ωστόσο, ολοκλήρωναν την εξαπάτηση, δεν υπήρχαν στο νοσοκομείο τα απαραίτητα υλικά για την επέμβαση κι έπρεπε να αγοραστούν το ταχύτερο «για να μην πάθει τα χειρότερα» το συγγενικό τους πρόσωπο…

Σε μία περίπτωση συνελήφθη Βούλγαρος μέλος της συμμορίας μετά την παραλαβή χρημάτων και χρυσών λιρών από έναν κάδο απορριμμάτων που είπαν στη γυναίκα-θύμα τους να αφήσει τον φάκελο με τα χρήματα και τις λίρες, ενώ αναζητούνται τέσσερα ακόμη μέλη της οργάνωσης, που εδρεύει στη Βουλγαρία.

Χρήματα, κοσμήματα, λίρες

«Αναλυτικότερα», πληροφορεί η Αστυνομία, «άγνωστοι δράστες, συνεργοί του συλληφθέντα, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την παθούσα και προφασιζόμενοι ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, της ζήτησαν να καταβάλει χρηματικό ποσό, κοσμήματα και λίρες για την πραγματοποίηση της επέμβασης. Τελικά, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν την ημεδαπή, πείθοντάς την να συγκεντρώσει σε ένα φάκελο λίρες και χρήματα και στη συνέχεια να τα εναποθέσει σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης (κάδο απορριμμάτων), όπου μετέβη ο συλληφθέντας δράστης και τα παρέλαβε».

Δεν ήταν όμως η γυναίκα το μόνο θύμα τους. Λέει η Αστυνομία:

«Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία την 2-5-2023, σε οικισμό της Ροδόπης εξαπάτησαν ακόμη μία ημεδαπή, αποσπώντας της χρηματικό ποσό». Εν τέλει, εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής,  τα δύο περιστατικά απάτης σε βάρος των δύο μητέρων,  που διαπράχθηκαν και τα δύο μεσημβρινές ώρες, σε περιοχές της Ροδόπης. Συνελήφθη σε οικισμό της Ροδόπης από τους παραπάνω αστυνομικούς, ένας Βούλγαρος υπήκοος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερις ακόμη άγνωστους δράστες – συνεργούς του εν λόγω αλλοδαπού. που αναζητούνται. Στην κατοχή του δράστη, προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ,  βρέθηκαν οι λίρες και ένα μέρος του αφαιρεθέντος ποσού, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε ο δράστης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις